Hlavní obsah

Brankář Teplic Slavík: Na tu šanci jsem čekal dlouho

TEPLICE

Do boje o uhájení prvního místa v prvoligové tabulce vstoupí fotbalisté Teplic s největší pravděpodobností s Martinem Slavíkem v brance. Třicetiletý gólman přitom až do letošní zimní přípravy dlouho nechytal, ale je připraven odvést pro lídra ligy co nejlepší služby.

Článek

Jak je při zdravotních problémech Tomáše Grigara reálná vaše pozice brankářské jedničky Teplic na začátku jarní sezóny? 

Když budu do neděle zdravý a nestane se nic mimořádného, měl bych začít v brance jarní soutěž. Potom se všechno uvidí, ale hlavně záleží na trenérovi.

Co pro vás návrat do branky znamená? 

Je to pro mě nová šance, na kterou jsem dlouho čekal na lavičce náhradníků. V pravidelném rytmu jsem se udržoval aspoň v béčku a absolvoval jsem výborné tréninky s trenérem brankářů Liborem Macháčkem. Budu se snažit Grigara zastoupit, ale bude to obtížné, protože Tomáš podával fantastické výkony celý rok a dostal se i do reprezentace.

Zachytal jste si dobře už na tureckém soustředění? 

Kromě utkání s japonskou Hirošimou jsem nastoupil v ostatních třech zápasech s kvalitními soupeři. Duely se spíš odehrávaly ve středu pole, ale bylo tam pár chvil, kdy jsem musel vážnější zasahovat. Asi nejtěžší to bylo proti Dinamu Záhřeb, kdy jsme hráli dobře v defenzivě a dostali jsme nesmyslný gól.

Klape spolupráce s obranou? 

V tom není žádný problém. Kluci jsou sehraní už podzimu.

Jaké jsou teplické ambice do jara? 

Určitě jen nejvyšší. Chceme se poprat o přední příčky a zamotat situaci v boji o titul.

Reklama

Související témata: