Hlavní obsah

Kladenští fotbalisté myslí hlavně na záchranu první ligy

S tříbodovým mankem na nesestupové 14. místo vstoupí do jarní části ligy fotbalisté Kladna. I proto, stejně jako v minulých letech, je cílem středočeského klubu především záchrana v nejvyšší domácí soutěži.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

Trenér Martin Hřídel je před prvním jarním zápasem, který jeho celek odehraje v neděli 28. února v Mladé Boleslavi, celkem spokojený se zimní přípravou i s posílením kádru. "Na kondičním soustředění jsme splnili vše, co jsme si předsevzali. V Tipsport lize jsme byli velice úspěšní, navázali jsme na loňský ročník a postoupili až do semifinále," uvedl v pondělí v tiskové zprávě klubu Hřídel, kterého však příliš nepotěšily další výsledky přípravných zápasů.

"Musíme být kritičtí, ale víme, proč se nám některé přípravné zápasy nevydařily. Nebylo to tím, že by hráči nechtěli, ale buď jsme hráli v kombinované sestavě, nebo svůj díl sehrála únava. Zejména v závěru přípravy už hráči byli unavení nejen fyzicky, ale i psychicky," řekl Hřídel jemuž spravil náladu až poslední přípravný zápas, v němž Kladno zdolalo Varnsdorf 4:0.

Ani absence zahraničního soustředění jej netrápila. "Letos to vypadá, že příroda je s námi. Teploty se trochu zvedly a my můžeme trénovat na přírodním hřišti i bez umělého vytápění. Terén je trochu těžší, ale určitě podobný tomu, který nás čeká v Mladé Boleslavi," řekl kladenský kouč.

Z posil si pochvaluje dvojici zkušených hráčů Marcela Ličku a Davida Zoubka. "Lička přišel na zkoušku a přiznám se, že jsme s ním moc nepočítali. Všechny ale přesvědčil, je to hráč, který nám může pomoct. Stejné je to u Zoubka, o tom jsem maximálně přesvědčený," zdůraznil Hřídel. "A Honza Novotný ukazuje, že by mohl být posilou na kraj zálohy, tím ostrým krajem, který do naší hry potřebujeme," uvedl.

Hřídel ale velmi lituje zranění brankáře Pavlíka, který si zlomil ruku. "Pro tým je to rána, překvapivá a nečekaná. Věřím, že to mužstvo ale více stmelí a v defenzivě budeme hrát ještě lépe než doteď. Jedničkou tak bude Tesař a brankářům už to oznámili," dodal Hřídel.

Reklama

Související témata: