Hlavní obsah

Bohemku trápí dlužníci, fotbalisty musí založit jejich přítelkyně

Po podzimu mají trochu nahráno, a tak berou svízelnou situaci s nadhledem. Fotbalový klub Bohemians 1905 hospodaří s rozpočtem 55 miliónů korun na sezónu a na svých dlužnících momentálně vymáhá 45 miliónů... „Tento rok bude hodně úsporný a děkujeme mužstvu, trenérům i fanouškům, že na to přistupují,“ říká ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Radek Sňozík, kapitán Bohemians 1905.

Článek

Pětačtyřicet miliónů korun, to je pro fotbalový klub jako Bohemians 1905 téměř celý rozpočet na sezónu. Přesně takovou částku klokani vymáhají na svých dlužnících. „Jde především o Schalke, odkud nám zatím za přestup Jana Morávka dorazila jen první splátka 8 miliónů. Dalších 40 miliónů už je přitom po splatnosti. Domáháme se svých nároků pomocí našeho svazu i FIFA,“ líčí ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Kromě Schalke klokanům dluží i některé české kluby. „Celkem to dělá 45 miliónů, což je opravdu téměř celý náš rozpočet. Jinak bychom mohli být na několik sezón v pohodě. Alespoň že to jsou peníze, na které dobře vidíme,“ počítá klubový šéf.

Na situaci však reagovat musí. „Tento rok bude hodně úsporný a děkujeme mužstvu, trenérům i fanouškům, že na to přistupují,“ říká s ulehčením Přibyl.

Bojovníci od Botiče se učí ofenzivě

V kabině zatím žádná vzpoura nevypukla. „Klub nám dluží nějaké prémie, občas se zpozdí řádná výplata. Není to tak vážné, podobné problémy má většina ligových klubů. Mladí hráči mají rodiče nebo samostatně výdělečné přítelkyně, takže je má kdo založit,“ zlehčuje situaci kapitán Radek Sňozík. „Do ředitelny se netrousíme po jednom, za mužstvo tam chodím já. Vedení jedná na rovinu, problém v tom opravdu nevidím,“ dodává zkušený gólman.

Klokani přezimovali se šestibodovým náskokem na sestupové příčky, a tak doufají, že prožijí klidné jaro. „Věřím, že se nebudeme motat na ohrožených pozicích. Podle mě by nám měly ke klidu stačit čtyři výhry a pár remíz,“ kalkuluje trenér Pavel Hoftych, který se přes zimu snažil mužstvu vtisknout ofenzivnější tvář.

„Chceme se herně posunout, měli bychom být pro soupeře nebezpečnější. Šance jsme si vypracovali i v generálce na Spartě a podobných zápasů jsme v přípravě sehráli víc,“ poukazuje kouč.

„Posun je opravdu patrný. Třeba Vlašimi jsme nastříleli pět gólů, což jsem v Bohemce dlouho nezažil. Hlavně doufám, že z Ďolíčku uděláme nedobytnou tvrz, na podzim se k nám jezdilo pro body a pro prémie... Také bychom potřebovali nějaký zápas vyhrát bez nervů a se suchým trikem třeba 3:0, zatím jsme se o každé body strachovali až do konce,“ maluje si kapitán Sňozík.

Reklama

Související témata: