Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 0:0Teplice remizovaly v Budějovicích, vychytal je brankář Kučera

Fotbalisté Teplic remizovali v 17. ligovém kole na hřišti Českých Budějovic 0:0 a v čele tabulky museli před sebe pustit Jablonec. Podzimní král nejvyšší soutěže ze severu Čech měl na hřišti Dynama více šancí, ztroskotal však na domácím brankáři Pavlu Kučerovi, který s fotbalem začínal právě Na Stínadlech.

Foto: David Veis, ČTK

Admir Ljevakovič z Teplic (ve žlutém) si kryje míč před Janem Riegelem z Českých Budějovic.

Článek

Jarní premiéra na Střeleckém ostrově začala vlažně. Oba týmy dlouho hledaly rytmus, vázly jim přihrávky i přechod do útoku. Po čtvrthodině postupně ovládly střed hřiště favorizovaní hosté, ale do vážnějších akcí se vinou nepřesností prakticky nedostávali.

Zajímavější momenty přinesla až druhá část první půle. Ve 24. minutě nejprve protáhl přízemní střelou teplického Slavíka záložník Riegel, ale mnohem větší šanci měli na opačné straně Severočeši. Stožický se ve vápně zbavil vyběhnuvšího Kučery, předložil míč Ljevakovičovi, ale jeho pokusu do odkryté branky se nešťastně postavil do cesty spoluhráč Mahmutovič.

Jihočeši v závěru úvodního dějství přidali. Nová posila Otepka, který jako pátý aktivní hráč dosáhl mety 350. ligových duelů, přezul kopačky a za chvíli se řítil ze strany na Slavíkovu branku. Byl však už příliš z úhlu. Čtyři minuty před pauzou pak Teplice podržel jejich gólman, který po Stráského průniku a následném závaru skvěle vyrazil Meszárošovu ránu.

Po změně stran děkovali svému brankáři pro změnu domácí. Hostující Matula v 58. minutě už už zvedal ruce, ale Kučera se rychle vymrštil a vyrazil umístěnou hlavičku na roh. Za tři minuty zacentroval agilní Vidlička, ale Ljevakovič na zadní tyči rybičkou těsně minul.

Kučera přiváděl Severočechy k zoufalství. V 75. minutě si na něj nepřišel ani ostřílený Verbíř, který z dvanácti metrů zakončoval po přihrávce od Mahmutoviče ukázkový brejk na čtyři dotyky. Domácí gólman však takřka zázračně vyškrábl na roh.

Českobudějovickou hru rozhýbali střídající Šíma s Hudsonem. Brazilec mohl v 79. minutě rozhodnout, ale zcela osamocený zamířil na malém vápně tři metry vedle. Neujal se ani následný průnik aktivního Stráského. V nastaveni opět úřadoval Kučera. Po rohovém kopu zkazil radost Vondráškovi, vzápětí odmítla tři body střídající posila Severočechů Došek, který napálil míč jen Horejše.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Adam - Kubáň, Teuber. ŽK: Volešák - Vachoušek. Diváci: 2886.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Krob - Stráský, Černák, Otepka, Riegel, Volešák (73. Šíma) - Meszároš (64. Hudson). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Klein, Siva - Verbíř (78. Kalivoda), Vachoušek, Ljevakovič, Stožický - Vondrášek (74. Došek), Mahmutovič (90. Veverka). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: