Hlavní obsah

Jablonečtí vedou a dostanou borůvkový koláč od uklízečky

Josef PešoutPrávo

Rázně vykročili fotbalisté Jablonce do jarní části sezóny. Dvěma gólovými údery v první desetiminutovce srazili hráče Bohemians 1905 a po přestávce přidali ještě třetí branku. Díky plnému bodovému zisku se zároveň probojovali do čela prvoligové tabulky.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Jablonce už se těší na koláč od uklízečky.

Článek

„Chtěli jsme na soupeře vletět a povedlo se to. Zpočátku se hrálo jen na polovině Pražanů a převahu jsme zúročili tím nejlepším způsobem,“ liboval si jablonecký kapitán Petr Pavlík, který v úvodu proměnil penaltu za faul Cseha na Vošahlíka.

„Možná, že se David Lafata bude na mě zlobit, že jsem mu sebral pokutový kop. Ale pořád je mezi námi věkový rozdíl, jsem starší a „Lafi“ si musí na penalty počkat, až skončím. Mám dvacet ligových gólů, z toho šestnáct z desítek. A jen tak se toho nevzdám. Budu se na penalty cpát pořád,“ usmíval se Pavlík.

Jablonec vyhrál poprvé v sezóně více než o gól. „Na podzim nám kdekdo vyčítal, že vítězíme jen nejtěsnějším poměrem. Vzali jsme si to k srdci a dali jsme tři branky. Ve druhé půli jsme trochu zvolnili, hráli jsme ekonomicky, protože nejsme Real Madrid, abychom dokázali presovat celý zápas,“ líčil zkušený záložník.

Na jablonecké hráče čeká nezvyklá odměna. „Paní uklízečka ze stadiónu nám už dlouho slibuje, že nám po vítězství o tři branky udělá borůvkový koláč. Takže se ho v pondělí dočkáme. A ještě oslavíme narození syna Pavla Drska. Věnovali jsme mu typickou kolíbku na hřišti až po třetím gólu Kovaříka, jelikož při prvních dvou jsme na to zapomněli,“ vykládal v dobrém rozmaru Pavlík.

Spokojený Vošahlík

Bojovný výkon podal v jabloneckém dresu útočník Jan Vošahlík: „Jsem rád, že jsem byl u dvou gólů. A dobře, že jsme se se soupeřem netrápili. Výhra nám hodně pomůže. Proti Bohemians 1905 se mi hraje dobře,“ tvrdil mladý forvard. Jak to bylo při penaltě? „Soustředil jsem se na to, abych obešel bránícího hráče. Hodil jsem si míč na levou nohu a obránce mě podkopl. Nevím, jestli to bylo uvnitř pokutového území, ale rozhodčí odpískal pokutový kop, takže asi ano,“ povídal Vošahlík. „Doma musíme soupeře válcovat a ukázali jsme, že naše síla je ještě větší než na podzim. Věděli jsme, že v případě vítězství půjdeme před Spartu. Kádr zůstal pohromadě a víme, co jeden můžeme od druhého čekat. Chceme se nahoře udržet co nejdéle,“ říkal odhodlaně mladý jablonecký útočník.

Smutně opouštěli trávník fotbalisté Bohemians 1905. „Dohánět dvoubrankové manko je v Jablonci skoro nemožné. Druhý poločas už byl vyrovnanější, ale domácí se nikam nehnali. Mají natolik kvalitní mužstvo, že si výsledek pohlídali,“ zamyslel se brankář Radek Sňozík. Mrzelo ho, že nechytil penaltu. „Byl jsem na sebe hodně naštvaný. Když už jsem trefil stranu, nezasáhl jsem míč úplně ideálně,“ vracel se k momentu ze začátku zápasu.

Reklama

Související témata: