Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 1:0Útok na pohárové příčky zahájila Olomouc hubenou výhrou nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Ordoš 1 : 0

OLOMOUC

Útok na pohárové příčky zahájila olomoucká Sigma povinným vítězstvím nad Slováckem. Herně ale nepřesvědčila. Jedna vydařená akce, na jejímž konci byl kanonýr Ordoš, ji ale na zisk tří bodů stačila. Hosté bez Zelenky a překvapivě se Švancarou na lavičce vyloženě nepropadli. Doplatili však na příliš defenzivní a chvílemi i zdržovací taktiku.

Článek

Už podle sestavy soupeře, ve které byli tři stopeři a pět záložníků, jsem věděl, že ve středu hřiště nebude prostor. Zahustili to tam dokonale a my to řešili dlouhými přihrávkami, což k ničemu nevedlo. Po přestávce jsme ale hru zrychlili, přidali i na důrazu a zaslouženě jsme se také gólově prosadili. Pak se hrál úžasný fotbal, v tempu, které na jaře nebývá obvyklé a my zápas kontrolovali,“ tvrdil kouč Hanáků Zdeněk Psotka.

Po oboustranně opatrném začátku Sigma postupně začala získávat půdu pod nohama a jako první se také dostala do šance, když z deseti metrů pálil po zemi kousek vedle levé tyče Filipkovi svatyně Ordoš. V 11. minutě zahrozili Hanáci znovu a hned dvakrát. Nejprve Ordošovu hlavičku Filipko s námahou vytáhl na roh a vzápětí měl štěstí, když Dreksova hlavička jeho bránu jen těsně minula. Tlak domácích sílil, přibývalo centrů, ale chyběla jim přesnost a tak vyložené šance nepřicházely. Filipka vystrašil až ve 24. minutě střelou z dálky Hořava, ale gólman Slovácka, byť ráno v náruči neudržel, to se štěstím ustál.

Slovácko se poprvé po ojedinělé akci dostalo ke slovu o čtyři minuty později, ale Abrahám nadějný centr Ondřejky bezprostředně před bránou Lovásika minul. V závěru poločasu měl dvě slibné příležitosti ještě olomoucký Ordoš, ale jednou jeho ránu zastavil Košút a podruhé nezpracoval na malém vápně dobrou přihrávku Hořavy.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté. Ondřejka snadno obešel Škerleho, tvrdě vypálil z 18 metrů a Lovásik se jen díval. Míč však naštěstí pro něj i jeho spoluhráče o vlásek minul levou šibenici. Skórovat mohl v 55. minutě po akci Němčického i Svízela, ale ani on branku netrefil.

O dvě minuty později se potvrdilo „nedáš, dostaneš“. Po pravé straně vnikl do šestnáctky Petr, přesně odcentroval přes vybíhajícího Filipka a pro Ordoše již nebyl problém balón dopravit z blízka do prázdné brány.

Kouč Slovácka Mazura na situaci reagoval střídáním, když za Svízelu poslal na hřiště Švancaru a od té doby se konečně začal hrát pořádný fotbal. Hra se rychle přelévala ze strany na stranu, přičemž aktivnější začali být hosté. V obraně spolehlivě pracující Sigma je však do výraznějších příležitostí nepustila a tak se skóre již neměnilo.

„V první půli to byla taktická bitva. My jsme se na Sigmu perfektně připravili a i když byla o něco lepší, k ničemu jsme ji nepustili. Bohužel ve druhém poločase jsme udělali několik chyb, z nichž jednu domácí proměnili a to rozhodlo. Hráčům však nic nevyčítám. Litovat mohu jen toho, že žádnou z šancí, které si vytvořili, nezužitkovali,“ uvedl trenér Slovácka Josef Mazura s tím, že špílmachr Zelenka dostal kvůli narození třetího potomka volno.

<tbody><tr class="invert"><td>Olomouc - Slovácko 1:0 (0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branka:</strong> 57. Ordoš. Rozhodčí Damková, žlutá karta: Dreksa. 4774 diváků. </td></tr><tr><td><strong>Olomouc:</strong> Lovásik - Janotka, Škerle, Dreksa, Onofrej - Petr (86. Nuc), Kaščák, Hořava - Ordoš - Hubník (77. Bajer), Šultés (81. Schulmeister).</td></tr><tr><td><strong>Slovácko:</strong> Filipko - Němčický, Formánek, Košút, Randa - Fujerík (71. Nečas), Abrahám, Svízela (60. Švancara), Kordula (81. Perůtka), Cléber - Ondřejka.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články