Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Kladno 0:1Kladno senzačně vyhrálo na hřišti Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Strnad 0 : 1

Gól hostujícího záložníka Tomáše Strnada ze 4. minuty rozhodl středočeské derby mezi domácí Mladou Boleslaví a Kladnem. Nedělní duel 17. kola tak přinesl velké překvapení, když si Kladenští z půdy favorizovaného celku domácích odvezli cenné tři body. Celkově jich v letošní sezóně nasbírali čtrnáct.

Článek

S nepříznivou bilancí jeli ke středočeskému derby fotbalisté Kladna do Mladé Boleslavi. S tou se hosté, bojující po podzimní části o udržení v nejvyšší soutěži, potkali již sedmkrát a ani jednou ji porazit nedokázali. V neděli však vykročili Kladenští za historickým úspěchem rázně.

Běžela teprve čtvrtá minuta, když se zpoza vápna prosadil střelou z voleje hostující středopolař Tomáš Strnad, jenž přesnou ranou nedal mladoboleslavskému Millerovi žádnou šanci. Jeho protějšek v brance Kladna Jaroslav Tesař nastoupil za zraněnou stabilní jedničku Pavlíka teprve podruhé v nejvyšší soutěži, a nutno dodat, že se v první půli příliš nezapotil. Když už musel třiadvacetiletý brankář zpozornět, sotva se k němu míč dokutálel. Ať už to byl pokus kreativního Sylvestreho nebo Chramosty.

Ve druhém poločase se domácím dařilo častěji setrvávat na polovině soupeře, jejich aktivitě však i nadále chyběla efektivita. Hlavičkou se po rohu pokoušel skórovat debutant Zahustel, mířil však přímo do Tesařovy náruče. Po hodině hry měl gól na kopačce mladoboleslavský záložník Poláček, jeho střelu k tyči však brankář hostí bravurně zneškodnil.

S přibývajícími minutami Kladenští čím dál tím víc začali území před svým vápnem betonovat, což ztěžovalo domácím přechod do útoku. Ve větší míře tak začaly do šestnáctky hostů létat centry, které se hráčům, do té doby předposledního týmu tabulky, dařily úspěšně odvracet. V závěru se mohl prosadit Sylvestre, napálil však jen břevno mladoboleslavské brány.

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 0:1 (0:1)
Branky: 4. Strnad. ŽK: Sylvestre, Kulič - Novotný, Procházka J., Zachariáš. Rozhodčí: Koucourek, Ubias, Jiřík. Diváci: 3021.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina (83. Tafat), Procházka V., Kúdela, Hrdlička - Zahustel (87. Bořil), Opiela, Sylvestre, Poláček - Chramosta (68. Táborský), Kulič.
Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Novotný - Bartoš, Zoubek (73. Lička), Strnad, Szabo, Procházka J. - Šilhan (62. Zachariáš).

Reklama

Související témata: