Hlavní obsah

Letenští fanoušci hrozili bojkotem zápasu s Kladnem, Sparta proto ustoupila

PRAHA

Poučili se, u svých fanoušků však narazili. Fotbalová Sparta dostala za výtržnosti diváků při podzimním utkání na Strahově s Bohemians 1905 pokutu 100 tisíc korun. Teď Letenští míří na Strahov znovu v roli hostů na utkání s Kladnem. Vedení klubu chtělo původně prodávat vstupenky jen na Spartě a na jméno. Fanoušci kvůli tomu pohrozili bojkotem zápasu.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Na Strahově by nemusela chybět ani fanynka Sparty s originálním dekoltem...

Článek

Měl by nastat smír. Vstupenky na zápas 18. kola fotbalové Gambrinus ligy Kladno - Sparta se nakonec budou prodávat také přímo na Strahově. Lístky do letenského sektoru ovšem budou i nadále k mání jen na jméno po předložení občanského průkazu.

Sparta se stala prvním českým klubem, který byl v rámci nového trendu fotbalové disciplinárky potrestán za výtržnosti fanoušků, ačkoliv hrál derby na Strahově s Bohemians 1905 v roli hostujícího týmu. Vedení klubu proto před nedělním duelem s Kladnem rovněž na Strahově chtělo vstupenky do svého sektoru prodávat výhradně na Letné.

„Takhle tedy ne! Bohužel nemám jinou možnost, než vyzvat všechny se zdravým rozumem k bojkotu zápasu s Kladnem!“ zareagoval na serveru letenských příznivců spartaforever.cz autor s přezdívkou Ludva.

Na prodeji na jméno Sparta trvá

Rozhodnutí Sparty se přizpůsobilo také Kladno, jemuž bylo jasné, že pokud bude prodávat vstupenky na Strahově, budou si pro ně chodit příznivci soupeře. Původně tedy také chtělo prodávat lístky jen na svém stadiónu. V pátek však došlo k nové dohodě - vstupenky budou k dostání klasicky i před zápasem na strahovských pokladnách.

„Tím důvod bojkotu pominul. Nedomysleli jsme, že i kladenští fanoušci by si museli kupovat lístky jen v Kladně. Na prodeji na jméno do sparťanského sektoru však trváme, to je náš úmysl pro všechny naše jarní zápasy venku,“ řekl pro Sport.cz Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty.

„Nakonec jsme se se Spartou dohodli na tom, že otevřeme pokladny u sektoru hostů i u hlavní tribuny. Jde samozřejmě hlavně o to, abychom vyšli vstříc fanouškům obou klubů, kteří nemají možnost koupit si lístky v předprodejích,“ dodal Eduard Novák, ředitel SK Kladno.

Utkání se bude hrát v neděli od 15 hodin.

Reklama

Související témata: