Hlavní obsah

Jasně špičkový tým v lize není, říká Koubek před šlágrem

OSTRAVA

Měl by to být jeden z prvních vrcholů ligového jara. Fotbalisté Baníku Ostrava v neděli ve Vítkovicích přivítají lídra Gambrinus ligy z Jablonce. A do třetice hodlají navázat na tradici, kterou si založili na podzim - tehdy se jim ve vzájemných zápasech povedlo sesadit z první příčky tabulky jak Brno, tak Teplice.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Miroslav Koubek

Článek

Čtvrtý Baník se v případě vítězství může na Jablonec bodově dotáhnout. Bilanci domácích zápasů má nejlepší v lize a Jablonce se nebojí ani ve vítkovickém azylu.

„V lize není jasně špičkový tým. To, že jsou vpředu Jablonec, Sparta, Teplice a my, neznamená, že bychom byli lepší než další tři čtyři mužstva tabulky. Před soupeřem ale chováme velký respekt, hraje účelný, běhavý fotbal, dostává málo gólů. Když v minulém kole seděli na lavičce hráči jako Jarolím, Pekhart, Michálek nebo Zábojník, tak má i velkou kvalitu. Ale náš cíl je jasný, vyhrát,“ říká kouč ostravského týmu Miroslav Koubek pro klubové stránky.

Proti Jablonci nastoupí Baník na stejném hřišti, na němž se v pátek hrál zápas druhé ligy. „Nebude to hustý letní pažit, ale s tím se musíme srovnat oba. Zápas by byl o bojovnosti tak jako tak. Hrát ve Vítkovicích nevidím jako nevýhodu, vždyť přece nastupujeme doma v Ostravě a ne jako Kladno v Praze,“ poukázal Koubek.

Jablonec je při chuti

Jablonec začal jaro tříbrankovou výhrou nad Bohemians 1905 a loupit chce i v Ostravě. „Bylo by hezké, kdybychom přivezli body. Baník je aspirant na evropské poháry i na titul. Myslím, že by to mohl být pěkný fotbal,“ řekl pro klubový web útočník Jan Vošahlík.

Pikantní zápas čeká jabloneckého trenéra Františka Komňackého, který právě Ostravu dovedl v roce 2004 k zisku mistrovského titulu. „Výhodu máme v tom, že nejsme pod tak velkým tlakem jako Sparta. Máme podmínky, abychom bojovali o špici tabulky. První místo je dobrým počinem a dodává nám chuť do další práce,“ říká Komňacký, který v týdnu ve Skotsku plnil své povinnosti asistenta u reprezentace.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 44. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 44. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 45. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice