Hlavní obsah

Teplice senzaci nedovolily, Klokani na Strahově porazili Olomouc

PRAHA

Fotbalisté Teplic nedovolili v sobotním 18. kole české nejvyšší ligy senzaci a Bohemians Praha nakonec 2:1 porazili, i když po prvních pětačtyřiceti minutách prohrávali. Liberec neuspěl i v druhém jarním duelu, tentokrát doma nestačil na plzeňskou Viktorii. Na Slovácku vyhrálo Brno a cenné tři body vybojovali i Klokani, kteří na Strahově zdolali Olomouc 2:0. Utkání Přibram - Mladá Boleslav bylo vinou bohaté sněhové nadílky odloženo.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Bohemians se radují z branky.

Článek

Jako první šli v sobotním chladném odpoledni do vedení hráči Bohemians 1905, kteří kvůli výtržnosti vlastních fanoušků v posledním podzimním utkání proti Spartě museli fotbalisty Olomouce přivítat na strahovském azylu. Příliš je to z míry ale nevyvedlo, neboť již v 9. minutě otevřel skóre Kaufman. Když o půlhodiny později přidal po závaru před Lovásikem druhý gól Štohanzl, vypadalo to s Hanáky hodně bledě.

Klokani v předešlých sedmnácti kolech vsítili všeho všudy devět branek, proto museli jejich fanoušci hodně smutnit, že jim byl jako součást trestu přístup do ochozů větrného Strahova odepřen. Vršovický tým nakonec slavil výhru 2:0 a mohl se radovat ze zisku tří cenný bodů.

Překvapivě se vyvíjel duel na teplických Stínadlech, kde domácí v touze o návrat do čela tabulky hostili poslední Bohemians Praha. Byli to ovšem právě o záchranu bojující hosté, kteří šli na půdě jasného favorita do vedení. Chvíli před odchodem do šaten totiž po centru Dittricha a zaváhání teplické obrany skóroval Stanley Ibe.

Po přestávce ovšem Severočeši zapnuli na vyšší obrátky, což se odrazilo ve vyrovnávací brance, která padla již v 52. minutě. Svou premiérovou trefu v teplickém dresu si připsal vytáhlý útočník Libor Došek, jenž se před Beláněm prosadil z blízka. Žádné překvapení nakonec Stínadla neviděla, protož skóre na stranu domácích zvrátil v 68. minutě Stožický.

Také Liberci se první půle proti Plzni nepovedla podle představ. Západočeši ji totiž vyhráli 1:0, když po střele Petržely a zákroku gólmana Hauzra úspěšně dorážel míč do domácí svatyně Rezek. U Nisy ovšem k žádnému zvratu nedošlo. Naopak druhý gól jako pojistku přidal šest minut před koncem Kolář.

Vítěznou šňůru chtěli na jaře prodloužit fotbalisté Brna, kteří tentokrát nastupovali na půdě Slovácka. Andrej Hodek po hodině zápasu uspěl důraznou hrou v souboji s domácím brankářem Filipkem, z čehož nakonec vytěžil vedoucí gól. Když v nastavení přidal druhou branku Tomáš Došek, odjeli Brňané do moravské metropole se ziskem tří bodů.

Program 18. kola fotbalové ligy:
Sobota:
16:00Teplice - Bohemians Praha 2:1 (0:1)on-line
Branky: 52. Došek, 68. Stožický - 44. Ibe
16:00Slovácko - Brno 0:2 (0:0)on-line
Branky: 64. Hodek, 90. Došek T.
16:00Liberec - Plzeň 0:2 (0:1)on-line
Branky: 33. Rezek, 86. Kolář
16:00Bohemians 1905 - Olomouc 2:0 (2:0)on-line
Branky: 9. Kaufman, 39. Štohanzl.
Příbram - Mladá Boleslavodloženo
Neděle:
15:00Kladno - Spartaon-line
17:00Ostrava - Jablonecon-line
Pondělí:
17:30Slavia - České Budějoviceon-line

Reklama