Hlavní obsah

Chybující olomoucký Lovásik vnutil klokanům důležitou výhru

PRAHA

Ve strahovském vyhnanství a navíc bez podpory fanoušků udělali vršovičtí klokani důležitý krok za ligovou záchranou. Hlavně díky výkonu v první půli a vstřícnosti hostiujícího gólmana Lovásika porazili na zasněžené větrné hoře 2:0 naprosto neškodnou a střelecky impotentní Olomouc, takže tříbodovým ziskem odvrátili nejhorší starosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Souboj Hořavy se Škodou před prázdnými strahovskými tribunami.

Článek
Fotogalerie

Sedm pravověrných fanoušků klokanů do strahovských ochozů nakonec přece jen proniklo, takže Pražané potrestaní za výtržnosti diváků v podzimním derby se Spartou přece jen mohli mít pocit, že hrají doma. Zvláště, když po rychlém vedoucím gólu Kaufmana byla ona sedmička náramně slyšet...Lovásik totiž už v 10. min. neudržel střelu Štohanzla a doslova vnutil bodově tolik potřebným klokanům vedení, neboť pro Kaufmana nebylo problémem skórovat.

Bohemians se na zasněženém a umrzlém trávníku, který šéf ligy Ivo Lubas po důkladné prohlídce ovšem označil za perfektní, v úvodu zápasu lépe pohybovali, do fotbalu měli větší chuť, hráli jednoduše a důrazně, takže si vedení zasloužili.

Hanáci se probudili až po čtvrthodině, kdy začali přidávat na pohybu, zpřesnili kombinaci a vytvořili si i platonickou územní převahu, na bránu však za celou první půli pořádně nevystřelili, natož aby se dostali do šance. To Pražané byli mnohem produktivnější, neboť při ojedinělém výpadu vedení jistili. A opět přičiněním Lovásika, který střelu Škody jen vyrazil, takže Štohanzlovi nedalo mnoho práce přidat druhý gól.

Po změně stran už klokani s přehledem kontrolovali dvougólové vedení, sázeli jen na rychlé výpady, ale i tak Pávek a spol. několika střelami z dálky vystrašili nejistého Lovásika, zatímco Olomouc se dál topila v komplikovaném fotbale, zdlouhavém rozehrávání a zbytečném vymýšlení, které k ničemu nevedlo.

Bohemians tak zaslouženě získali tři důležité body, k nimž jim ovšem vydatně pomohl chybující Lovásik.

Bohemians 1905 - Olomouc  2:0 (2:0)
Branky: 9. Kaufman, 40. Štohanzl. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Mareš. ŽK: Bálek, Rychlík - Schulmeister. Hráno bez diváků.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Czeh, Nikl, Rychlík - Štohanzl (76.Kotyza), Kaufman (90. Cissé), Pávek, Bartek - Škoda, Bálek (66. Lukáš). Trenér Pavel Hoftych.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej (89. Komárek) - Schulmeister (81. Štěpán), Kaščák, Hořava (31. Vašíček), Petr - Ordoš, Rossi. Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama