Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 2:1Teplice hru na jednu branku zvládly a Bohemians Praha zdolali 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Ibe 0 : 1
52. Došek 1 : 1
68. Stožický 2 : 1

Fotbalisté Teplic zdolali v 18. ligovém kole Bohemians Praha 2:1 a minimálně do neděle se vrátili do čela tabulky. Hosté, kteří venku v této sezoně nezískali ani bod, sice vyhráli první poločas gólem Ibeho, ale Došek se Stožickým po změně stran proměnili hru na jednu branku ve vítězství podzimního mistra.

Článek

Od začátku bylo zřejmé, že Střížkovští nepřijeli do Teplic s nijak velkými ambicemi. Před svou vlastní šestnáctkou rozvinuli tři obranné linie a čekali na to, co předvedou domácí. Severočeši je pohybem, technikou i silou v soubojích jednoznačně přehrávali a snadno se dostávali do šancí.

Už po sedmi minutách prošel po pravé straně Vidlička a jeho přízemní centr usměrnil do branky Došek, ale zdvižený praporek pomezního rozhodčího mu radost záhy zkazil. Teplice by ofsajdu litovat nemusely, kdyby proměnily alespoň některou z mnoha dalších šancí. V 11. minutě se prosmýkl mezi obránci Mahmutovič, prostrčil před šestnáctku úplně osamocenému Zoubelemu, ale fotbalista, který se vrátil z kladenského hostování, ve snaze obstřelit brankáře minul.

Za další tři minuty utekl opět Mahmutovič, ale trefil jen vybíhajícího Belaně. Ani poté Tepličtí prakticky nepustili soupeře z jeho poloviny, Střížkovští nebyli schopní udržet míč na teplické polovině déle než pár sekund. O to více překvapilo to, co se stalo minutu před přestávkou. Při první souvislé akce hostů se dostal k centru zprava Dittrich, míč propadl až na malé vápno, trefil Ibeho a došoural se do branky.

Nečekaný gól do šatny sice Teplickými zřetelně otřásl, přesto po pauze dál dominovali. V 50. minutě ustál brankář Belaň i potřetí samostatný nájezd teplických hráčů, i když při lobu Ljevakoviče mohl jen přihlížet, vzápětí už ale kapituloval. Zoubele totiž hned po autovém vhazování trefil tyč, od níž se míč odrazil k Doškovi, který už míč do sítě dostal.

Teplice potřebovaly k posunu zpět do čela vyhrát, a tak tlačily dál. Po hodině hry jim málem pomohl střížkovský stoper Lencevič, jím tečovaný centr nadělal Belaňovi hodně práce, pak zase brankář hostí vyškrábl Zoubeleho hlavičku.

Až v 68. minutě poslal Verbíř čtyřicetimetrovou kolmici na Mahmutoviče, ten z rohu na dalších čtyřicet metrů našel běžícího Stožického, který už zavěsil do prázdné branky.

Za nepříznivého stavu se sice hosté začali směrem dopředu alespoň trochu snažit, ale rozdíl v kvalitě obou týmů se tím snad ještě víc zvýraznil. Střížkovští totiž žádnou šanci na vyrovnání neměli a naopak mohli sami ještě několikrát inkasovat.

Reklama

Související témata: