Hlavní obsah

Teplickým se povedl obrat a znovu vedou ligu

TEPLICE

Dvěma góly ve druhém poločase otočili fotbalisté Teplic nepříznivý vývoj ligového zápasu 18. kola s Bohemians Praha a vrátili se do čela prvoligové tabulky.

Článek

„Před zápasem všichni příznivci brali naše vítězství jako povinnost, ale právě zvládnout podobné duely je často nejtěžší,“ tvrdil teplický trenér Jiří Plíšek. „Ztráta bodů by hodně bolela. Do utkání jsme vstoupili dobře se spoustou šancí, které jsme neproměnili. Mohli jsme za půlhodinu vést 3:0. Soupeř se v podstatě nedostal na naši polovinu, ale z jednoho autového vhazování a centrovaného míče jsme inkasovali gól. A nebylo jednoduché se s tím vypořádat. Nakonec jsme to dokázali, čehož si nesmírně vážím,“ mínil kouč.

Libor Došek dal jubilejní 70. gól v lize

Vyrovnávací branku Teplic vstřelil nedlouho po přestávce útočník Libor Došek. Byl to jeho první ligový gól v dresu Severočechů po zimním příchodu ze Sparty a celkově už sedmdesátý v české nejvyšší soutěži. Předtím naposledy skóroval za letenský tým na podzim roku 2008.

„Důležité tři body. Kdybychom nevyhráli, moc by nás to štvalo,“ pravil zkušený forvard, který skóroval do prázdné branky. „Míč se ke mně odrazil od tyče, takže zakončení bylo snadné. Hlavně, že se ten gól počítá,“ pokýval hlavou Došek, který nastoupil v útoku společně s Aidinem Mahmutovičem.

„Myslím, že naše spolupráce nebyla špatná. Ještě musíme víc mluvit a zlepšit komunikaci, abychom si na sebe na hřišti víc zvykli. Ze hry i z výsledku mám nakonec dobrý pocit,“ vykládal Došek, který podal zatím nejlepší výkon v teplickém dresu.

Stožický rozhodl

Trenéru Plíškovi vyšlo střídání, když v průběhu druhé půle poslal místo Lukáše Zoubeleho na hřiště Vlastimila Stožického. A ten po několika vteřinách na hřišti vstřelil vítězný gól na 2:1.

„Bránící hráč byl k centrovanému míči hodně daleko. Snažil jsem se jen trefit branku a bál jsem se, aby mi balón neuskočil a neletěl na tribunu. Klíčový ale byl už předešlý gól Libora Doška, který nás nastartoval k obratu,“ líčil Stožický. A jak bere roli střídajícího hráče? „Máme vyrovnaný kádr a nezáleží na tom, kdo nastoupí. Každý chce odvést na hřišti maximum. Toužíme po titulu a potřebujeme vyhrávat bez ohledu na to, kdo je v základní sestavě,“ říkal autor čtyř gólů v probíhající sezóně. „Loni jsem skóroval pětkrát a věřím, že tuhle metu na jaře překonám,“ tvrdil záložník.

Fotbalisté Bohemians Praha v Teplicích vedli, nakonec odjížděli s prázdnou. „Od první minuty jsme byli pod neustálým tlakem. Domácí hráli dobře. Brzy jsme na hřiště poslali druhého útočníka, ale naše aktivita byla minimální, i když jsme dali šťastný vedoucí gól. Bylo jen otázkou času, kdy se Teplice střelecky zvednou, což se jim podařilo,“ mínil trenér Jaromír Jindráček.

Reklama

Související témata: