Hlavní obsah

Kladno - Sparta 0:1Trápící se Sparta pogratulovala Chovancovi k padesátinám jen výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Žofčák (penalta) 0 : 1

PRAHA

První jarní výhrou a třemi povinnými body sice sparťanští fotbalisté svému trenérovi Chovancovi k nedělním padesátinám pogratulovali, hrou ho však ani tentokrát příliš nenadchli. O záchranu bojující Kladno hrající ve strahovském azylu totiž porazili v podprůměrném utkání jedině díky Žofčákovu gólu z penalty, kterou vyrobil těsně před přestávkou brankář Středočechů Tesař.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Igor Žofčák se raduje z proměněné penalty.

Článek

Celý první poločas měla Sparta pod kontrolou, Kladnu míč nepůjčovala a dlouhé minuty kombinovala na jeho půli, jenže šlo o převahu platonickou bez pohybu, nápadu, myšlenky a vtipu a tudíž i pramálo nebezpečnou. Středočeši totiž vyrukovali ve strahovském vyhnanství se zesílenou defenzívou, kterou vyztužoval i Strnad beroucí si na dohled mladého Kadlece, takže Chovancův tým hledal cestu k Tesařově bráně hodně těžko.  Po sérii rohových kopů se sice na pár závarů v kladenské šestnáctce zmohl, ale první přímou střelu mezi tyče vyslal až v šest minut před přástávkou Kucka.

A  protože Středočeši se spokojovali s málem, neboť se soustřeďovali hlavně na to, aby hru Pražanů rozbíjeli a neinkasovali, servírovaný fotbal zákonitě za moc nestál. Šilhan pobíhající osamoceně na hrotu kladenského útoku si sice v 36. min. o trochu vzruchu postaral, neboť po chybě Kušníra se mohl dostat sám před Blažka, jenže byl příliš pomalý, než aby měl proti sparťanskému gólmanovi nárok.

Těsně před přestávkou šla ale Sparta přece jen do vedení, neboť Tesařův zákrok v šestnáctce na pronikajícího Kušníra posoudil sudí jako penaltový a Žofčák nedal z pokutového kopu provinivšímu se gólmanovi šanci.

Hned po půli mělo Kladno první a také poslední velkou šanci srovnat skóre. Mráz si totiž naběhl na dlouhé Strnadovo autové vhazování, hlavou posílal míč k tyči, jenže Blažek parádním zákrokem svůj tým podržel. Sparta vzala toto varování vážně a do další příležitosti už Středočechy nepustila, sama ale s fotbalem také šetřila. Na poslední čtvrthodinu dokonce vyztužila obranu a hubenou výhru bránila, protože Kladno vycítilo šanci a snažilo se zachránit alespoň  bod.

Zápas se tak utopil v osobních soubojích a oboustranných nepřesnostech, takže závěrečný hvizd byl hotovým vykoupením nejen pro diváky, ale především pro samotné aktéry.<br/>

Kladno - Sparta  0:1 (0:1)
Branku: 45. Žofčák z penalty. Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pospíšil. ŽK: Bartoš, Szabo, Tesař, Mráz - Žofčák, Lačný, Vacek, Sionko. Diváci: 1780.
Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Hajník (76. M. Zachariáš) - Bartoš, Zoubek, Strnad, Szabo, Novotný - Šilhan. Trenér Martin Hřídel.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Kucka, Vacek (86.Třešňák), Žofčák - Wilfried (74. Hoheneder), Kadlec (70. Lačný). Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice