Hlavní obsah

Hráči s gratulací nepřišli, Chovanec pro ně dárek měl. Tvrdší trénink, ucedil

Zdeněk PavlisSport.cz

Žádný dárek od hráčů k nedělním padesátinám nečekal, a také ho nedostal. Tedy, pokud sparťanský kouč Jozef Chovanec nepočítal tři body z duelu s Kladnem, což ale byla od jeho svěřenců povinnost. „Hlavně měli po minulém zápase s Příbramí co napravovat, proto výhru jako dárek rozhodně neberu,“ ucedil po utrápeném vítězství letenský oslavenec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

Rozladili ho, to nepopíral. Hlavně ve druhé půli sparťanský trenér Jozef Chovanec slavící právě v neděli kulaté padesátiny, své mužstvo nepoznával.

„Zatímco do prvního poločasu jsme šli aktivně i s tím rizikem, že by se kladenští fotbalisté mohli dostávat za záda našich obránců,  po přestávce jsem skutečně hráče nepoznával. Prohrávali osobní souboje, v konfrontaci s velice dobře připraveným soupeřem jim chyběla důslednost, byli nepochopitelně nervózní a v závěru měli vyloženě štěstí, že při několika závarech neproletěl míč až do brány,“ vyčítal letenský kouč svým hráčům fotbalovou mizérii, kterou na Strahově servírovali.

Hlavně na útočníky Wilfrieda s Kadlecem byl nabroušený tak, že ani kdyby za ním po zápase přišli s kyticí padesáti růží a dortem velkým jako celý letenský stadión, laxní výkon by jim neodpustil. „Vždyť oni se oba točili neustále k soupeřově bráně zády a prakticky nevystřelili. Takhle by nemohli hrát ani ve druhé lize,“ setřel je na dvě doby.

Nešetřil však ani ostatní. A rozhodně nikoli proto, že patřičně negratulovali. Hlavně nepochopitelná nervozita, která ve sparťanských řadách zavládla ve druhé půli, ho vytočila. „Že snad mohli být nervózní z obav, aby zápas nedopadl stejně jako před týdnem s Příbramí? To pak nemohou hrát první ligu!“ nebral podobné výmluvy, protože měl své vysvětlení. „Spíše to bylo o tom, že soupeř si počínal aktivněji a přáhrával je!“

A tak zatímco hráči za trenérem s gratulací k padesátinám nepřišli, Chovanec pro ně dárek nachystaný měl. „Samozřejmě že ho mám připravený. Mohou se těšit na ještě tvrdší trénink,“ prozradil, jak se svými svěřenci příští týden ex post oslaví kulatou padesátku.

Sám si ji užije decentně. "Jen s rodinou v úzkém kruhu," tvrdil sparťanský oslavenec, že baterie šampaňského na Letné rozhodně práskat nebudou.

Reklama

Související témata: