Hlavní obsah

Tragický gólman Senecký Slavii nepodržel, ta přesto Budějovice porazila

PRAHA

Fanoušci fotbalové Slavie mohou po pondělní dohrávce 18. kola proti Českým Budějovicím vděčit střeleckému probuzení útočníka Stanislava Vlčka, jenž se ve svém jubilejním 400. ligovém startu podílel na porážce Jihočechů 3:2 dvěma góly. Pod obě dvě inkasované branky sešívaných se naopak podepsal domácí gólman Štefan Senecký, který tak smazal dobrý dojem, jenž zanechal v prvním jarním duelu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Janda se raduje z gólu do sítě Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Lepší start si slávistický jubilant Stanislav Vlček do svého čtyřstého ligového utkání ani přát nemohl. Zkušený stoper Jihočechů Tomáš Hunal při ledabylém odkopu trefil jen Naumova, od něhož se míč odrazil k sešívanému veteránovi a ten měl už jednoduchou pozici pro skórování. Kapitán obhájců titulu se v další gólové akci objevil už v 10. minutě, kdy na Kučeru v brance hostí pelášil zcela osamocen. Míč po Vlčkově střele ovšem mířil od tyče do druhé tyče a zpět do hřiště.

Kdyby kouč domácích Karel Jarolím tušil, v jak tragické formě se slávistický gólman Štefan Senecký v průběhu první pětačtyřicetiminutovky předvede, dlouho by asi zvažoval, zda mezi tři tyče nepostavit veterána Vaniaka. Slovenský gólman si první slabou chvilku vybral ve 26. minutě, kdy nedokázal zneškodnit Černákovu střelu z 30 metrů mířící doprostřed brány.

Další zápasy 18. kola fotbalové ligy:
Teplice - Bohemians Praha 2:1 (0:1)
Branky: 52. Došek, 68. Stožický - 44. Ibe.
Slovácko - Brno 0:2 (0:0)
Branky: 64. Hodek, 90. Došek T.
Liberec - Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 33. Rezek, 86. Kolář.
Bohemians 1905 - Olomouc 2:0 (2:0)
Branky: 9. Kaufman, 39. Štohanzl.
Příbram - Mladá Boleslav
Kladno - Sparta 0:1 (0:1)
Branka: 45. Žofčák (pen.).
Ostrava - Jablonec 4:1 (2:0)
Branky: 18. Mičola, 35. Varadi, 88.,90. Vydra - 79. Lafata.

Vedení na stranu domácích vrátil po půlhodině hry Janda. Skóroval hlavou, když se chvíli předtím míč odrazil od břevna po Trubilově povedené hlavičce z hranice vápna. Neuběhlo ani šest minut a slávističtí fanoušci mohli díky brankáři Seneckému zoufale schovávat hlavy do dlaní znovu. Tentokrát třicetiletému brankáři propadl míč náručí po Ondráškově střele a bylo opět vyrovnáno.

Od letního návratu se Vlček v nejvyšší soutěži prosadit nedokázal, vynahradil si to však proti Dynamu. Po 101. ligovém gólu z úvodu duelu si připsal na konci první půle i 102. trefu, když Grajciarův povedený centr poslal hlavou do jihočeské svatyně, a svému celku tak vrátil vedení.

I ve druhé půli pohledné utkání v Edenu neztratilo nic na svém tempu. Slávistickému stratégovi Jarolímovi však udělalo vrásky na čele zranění kolene záložníka Jandy, jehož do druhé části musel nahradit Milan Černý. Ten se svými spoluhráči úspěšně bránil jednobrankový náskok a českobudějovičtí vděčili gólmanovi Kučerovi, který držel jejich naděje nad vodou. Všechny ovšem pohasly s konečným hvizdem sudího Fraňka, po němž slavili domácí zaslouženou výhru 3:2.

SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (3:2)
Branka: 2., 43. Vlček, 33. Janda - 26. Černák., 39. Ondrášek. ŽK: Grajciar - Stráský, Horejš, Černák. Rozhodčí: Franěk, Novák, Moudrý. Diváci: 7334.
Slavia Praha: Senecký - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Janda (M. Černý), Trapp, Trubila - Vlček (86. Ivanovski), Naumov (88. Šenkeřík).
České Budějovice: Kučera - Leština, Horejš (46. Žižka), Hunal, Krob - Stráský, Černák, Otepka, Riegel, Šíma (82. Mezlík) - Ondrášek (64. Hudson).

Reklama