Hlavní obsah

Horváth po prohře v Teplicích: Dostali jsme lekci, umřeli jsme na krásu

Byl rozmrzelý. Jeho Plzeň prohrála v dohrávce podzimního utkání 16. kola fotbalové ligy v Teplicích. Přitom Západočeši byli v prvním poločase jednoznačně lepším týmem a po přestávce hráli s domácími vyrovnanou partii. Jenže je srazily trable v koncovce. „Dostali jsme lekci z produktivity,“ posteskl si plzeňský kapitán Pavel Horváth, když opouštěl teplická Stínadla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

Proč se Plzni v utkání, jemuž po většinu času dominovala, nepodařilo vybojovat tři body?

Teplice hrály velmi disciplinovaně. My jsme umřeli na krásu. Jinak to ani říct nemohu. Měli jsme hodně šancí ke vstřelení gólu. Zejména v prvním poločase. Myslím, že minimálně tři situace byly stoprocentní. Jenže efekt byl nulový.

Teplice byly naopak dokonale produktivní. První dvě střely, které vyslaly na vaši branku, skončily gólem.

Ano. Bohužel pro nás. Dostali jsme lekci. Ale přesně takhle se hraje, když chcete být na špici.

Viníte tedy z nezdaru útočníky?

Každý z nás je zodpovědný za svůj výkon a musí si v hlavě srovnat, jak hrál. Každopádně můj pocit je, že jsme neobstáli ani v jedné řadě, byť celkově jsme nesehráli špatný zápas.

Překvapilo vás, jak jste Teplice přehrávali? Nepředpokládal jste, že budou Severočeši klást větší odpor?

Čekal jsem od nich lepší výkon. Hodně kluků znám, protože jsem tady hrál a hned jsem jim po zápase na hřišti říkal, že tentokrát nehráli žádný oslnivý fotbal. Jenže jsme doplatili na strašně laciné branky, které jsme inkasovali. Domácí pak hráli jen co potřebovali. Musím říct, že mě herně zklamali.

Brzy po snížení Bakoše dostal červenou karu Limberský. Sebralo vám jeho vyloučení naději na zvrat?

Nebudeme si nic nalhávat, zápas se blížil ke konci a síly nám už chyběly. V jedenácti bychom možná dokázali s utkáním ještě něco udělat. V deseti nám ale nezbývalo než spoléhat na nějakou standardní situaci. Ale žádnou jsme si nevytvořili.

Po prohře ztrácíte na Teplice devět bodů. Jaké jsou aktuální ambice Plzně? Ztratili jste naději na boj o evropské poháry?

Musíme doma porazit Bohemians 1905. Pokud zopakujeme výkon z prvního poločasu v Teplicích, nemělo by jít o nepřekonatelnou překážku. Jen musíme vylepšit koncovku. Pak zůstaneme ve hře o čelo, což je náš cíl.

Reklama

Související témata: