Hlavní obsah

Skvělý start Teplic do jara: tři zápasy, sedm bodů

TEPLICE

Bravurně zvládli fotbalisté Teplic rozjezd ligového jara. Podzimní lídr ustál tlak velkého očekávání a ze tří zápasů vydoloval sedm bodů. „Potvrdili jsme příslušnost ke špičce, ale duel s Plzní jasně dokumentoval, že nás čeká ještě hodně práce,“ krotil euforii teplický trenér Jiří Plíšek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Plzně inkasují v dohrávce 16. kola nejvyšší ligy na půdě Teplic první branku.

Článek

Jeho tým má po vítězství 2:1 nad Západočechy v dohrávaném utkání podzimního 16. kola v čele tabulky tříbodový náskok před druhou spartu. V boji s Plzní byly však Teplice slabším týmem.

„Plzeň byla nejlepším soupeřem, který v letošním ročníku Na Stínadlech hrál. Zejména v prvním poločase jsme neměli aktivitu na svých kopačkách,“ říkal Plíšek. „Do přestávky nás Plzeň přehrávala. Především v záloze. Nevěděli jsme si rady s tím, jak se její hráči prolínali,“ tvrdil teplický brankář Martin Slavík. Zejména jeho bravurní zákroky v prvním poločase udržely Teplice ve vedení.

„Byl fantastický a opakovaně nás podržel,“ uznal Plíšek. „Chytil dvě tutové šance soupeře. V příštím zápase na Slavii se snad zlepšíme a nedovolíme hráčům soupeře, aby Martina tolik zaměstnali,“ usmíval se Martin Klein, obránce Teplic.

I on věděl, že defenziva ligového lídra tentokrát nefungovala nijak oslnivě. „My jsme byli moc roztažení a měli jsme strašné díry v záloze. Navíc soupeř získával všechny odražené míče,“ hledal příčiny nepřesvědčivého výkonu Klein.

Žádná euforie

„Druhou půli jsme zvládli lépe. Eliminovali jsme soupeře v záloze a dokázali být nebezpečnější. Ale díky nedůslednosti při plzeňské standardní situaci byl závěr zbytečně komplikovaný. Situaci nám ulehčilo vyloučení Limberského. Pak jsme měli dostatek prostoru pro kombinaci a dokázali jsme být nebezpeční,“ rekapituloval průběh druhého poločasu Plíšek.

Stejně jako on ani hráči v severočeské kabině nepropadali euforii z tříbodového náskoku v čele soutěže. „Vydřené vítězství v souboji, kdy jsme nebyli lepším týmem nám určitě dodá mentální síly do dalších utkání, ale tabulku v této fázi soutěže vážně neřešíme,“ přesvědčoval brankář Slavík.

„Získali jsme sedm bodů ve třech zápasech, což je parádní rozjezd. Narozdíl od souboje se střížkovskými Bohemians jsme i výrazně zlepšili produktivitu. Ale je nesmysl přikládat význam tříbodovému náskoku. Stejně jako jsme my ztratili v Českých Budějovicích, mohou i soupeři ztrácet kdekoliv. Nás nevyjímaje,“ přemítal Klein, jehož tým čeká už v sobotu šlágr na Slavii: „Pojedeme tam pro body,“ naznačil obránce Severočechů, že s jídlem roste chuť.

Reklama

Související témata: