Hlavní obsah

Sparta brankami v závěru porazila Boleslav, Jablonec si poradil s Kladnem

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v 19. kole české nejvyšší soutěže na hřišti Mladé Boleslavi 2:1. Obě branky přitom vstřelili v samém závěru zápasu. Jablonec si poradil s Kladnem a vyhoupl se na třetí místo. České Budějovice remizovaly s Libercem 1:1, Plzeň získala tři body za vítězství nad Bohemians 1905 3:0, Olomouc porazila Příbram 3:1 a fotbalisté Bohemians Praha remizovali se Slováckem 1:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z branky do sítě Mladé Boleslavi.

Článek

Sparta mohla v případě vítězství na hřišti Mladé Boleslavi stáhnout náskok vedoucích Teplic na jediný bod. Na začátku zápasu byli také Pražané aktivnější, ve 27. minutě však neuhlídali svého někdejšího spoluhráče. Marek Kulič dostal ideální přihrávku za obranu, obešel dva brání hráče, obehrál Blažka a zakončil přesně k tyči. Svěřenci Jozefa Chovance se dočkali vyrovnání tři minuty před koncem druhé půle. Svou brankou se o to postaral Ondřej Kušnír. V nastaveném čase se navíc trefil Libor Sionko a zařídil svému týmu zisk tří bodů.

Jablonec potřeboval ze zápasu s Kladnem urvat všechny tři body, aby udržel kontakt s čelem tabulky. Sestupem ohrožení Středočeši inkasovali ve 35. minutě. Z rychlého protiútoku se míč dostal k Marku Jarolímovi, který přízemní střelou překonal brankáře Kladna Tesaře. Do konce utkání se již skóre neměnilo a Severočeši se dostali na třetí příčku před Baník Ostrava, který má však pondělní dohrávku proti Brno k dobru. Jablonec ztrácí na vedoucí Teplice tři body.

Plzeň nastřílela Klokanům tři góly

Na pátou příčku před Slavii se dostali fotbalisté Plzně, kteří před vlastními diváky porazili Bohemians 1905 3:0. Západočeši rozhodli o svém vítězství v rozmezí 22. a 27. minuty. U obou gólů byl Pavel Horváth. Ve 22. minutě se snažil prostrčit míč na Rezka, balón si však do vlastní sítě srazil Rychlík. O pět minut později Horváthovu střelu gólman Pražanů Sňozík pouze vyrazil k nohám Ševinského, jenž uklidil míč do brány. Poslední branku vstřelil v závěru zápasu Krbeček.

Před Bohemians 1905 se v tabulce dostali fotbalisté Liberce, kteří se představili na hřišti Českých Budějovic. Severočeši mohli jít do vedení už v 16. minutě. Nezmarovu hlavičku po Frejlachově centru však z brankové čáry vykopl Otepka. V 68. minutě ale další Frejlachův centr v branku přetavil Vulin a poslal hosty do vedení. O tom, že se na jihu Čech budou body dělit, rozhodl Rudolf Otepka, který v 77. minutě vyrovnal na konečných 1:1.

Soubojem dvou týmů bojujících o setrvání v nejvyšší soutěži byl duel mezi střížkovskou Bohemians a Slováckem. Hosty poslal do vedení už v osmé minutě Lukáš Fujerik. Po patnácti minutých hry si však na centr z rohového kopu naskočil Stanley Ibe a hlavou vyrovnal. Ve zbytku zápasu již branka nepadla a oba týmy si tak body rozdělily.

Šultes vystřílel Olomouci tři body

Olomouc přivítala svého přímého konkurenta v boji ve středu tabulky Příbram. A od 12. minuty vedla, když se Nohýnek nedohodl se svým brankářem Krbečkem a lobem jej nechtěně přeloboval. Hostům se podařilo vyrovnat ještě do konce první půle, když se míč po rohovém kopu dostal k Hušbauerovi, který z velkého vápna překonal Lovásika.

Důležitým okamžikem pro zbytek zápasu se ukázaly dva ostré souboje, které v rozmezí 55. a 56. minuty absolvoval Daniel Huňa. Za oba zákroky totiž viděl příbramský fotbalista žluté karty a musel opustit trávník. Domácí přesilovku využili už za šest minut. Po centru Heidenreicha se hlavou prosadil Šultes, který vstřelil další gól v 65. minutě. Tentokrát po nabídce Ordoše.

Devatenácté kolo zakončí pondělní duel mezi Brnem a Ostravou.

Program 19. kola fotbalové ligy:
Sobota:
Slavia - Teplice 0:0on-line
Neděle:
České Budějovice - Liberec 1:1on-line
Branky: 77. Otepka - 68. Vulin.
Jablonec - Kladno 1:0on-line
Branka: 35. Jarolím.
Plzeň - Bohemians 1905 3:0on-line
Branky: 22. Rychlík vlastní, 27. Ševinský, 90. Krbeček.
Bohemians Praha - Slovácko 1:1on-line
Branky: 15. Ibe - 8. Fujerik.
Mladá Boleslav - Sparta 1:2on-line
Branky: 27. Kulič - 87. Kušnír, 90.+2 Sionko.
Olomouc - Příbram 3:1on-line
Branky: 12. Nohýnek vlastní, 62. a 65. Šultes - 40. Hušbauer.
Pondělí:
17:30Brno - Ostravaon-line

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava