Hlavní obsah

Ostře sledovaný šlágr v Edenu bez gólů, zato s praskajícími kostmi

PRAHA

Ostře sledovaný šlágr devatenáctého ligového kola mezi Slavií a vedoucími Teplicemi sice gól nepřinesl, zato kosti ve fotbalovém Edenu praskaly, až to hezké nebylo. Otřesení Janda s Matulou museli střídat a zamířit do nemocnice už po půlhodině poté, co srazili ve vzduchu hlavami, makedenského legionáře Naumova dokonce odvezla sanitka do nemocnice se zlomeninou holení a bércové kosti v pravé noze dokonce rovnou z trávníku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdravotníci nakládají přímo na hrací ploše do sanitky útočníka Slavie Riste Naumova.

Článek

S nově poskládanou obranou tvořenou stoperskou dvojicí Hubáček - Kopic a debutujícím Starým na jejím kraji si počínala Slavia od samého začátku aktivněji, lepším pohybem a přesnější kombinací přitiskla ligového lídra k Slavíkově bráně a po šesti minutách už mohla jít do vedení. Vlčkovi se totiž Krajčíkově průniku nabídla příležitost víc než slibná, jenže na rozdíl od posledního duelu, kdy kapitán sešívaných proti Jihočechům v Edenu střelecky řádil, tentokrát přesně nemířil.

Trochu zaražené Teplice se zmohly pouze na úpornou snahu nedopustit se chyby a stažené před vlastní šestnáctkou čekaly na příležitost k rychlým výpadům. Moc se jim jich nenabídlo, takže o vzrušení se postarala jen střela Stožického v 17. minutě.

To následná srážka Jandy s Matulou, po níž museli oba otřesení hráči z placu, a poté střet teplického Kleina s Naumovem, po kterém makedonského útočníka ve slávistických službách odvezla rovnou z trávníku sanitka se zlomeninou holení  a lýtkové kosti pravé nohy rovnou do nemocnice, vyvolala v ochozech Edenu emocí, zloby a nenávisti vůči Severočechům až moc.

Pro zraněného útočníka Slavie Riste Naumova musela na hrací plochu přijet sanitka.foto: Právo/Petr Hloušek

Však se také více než dvanáct minut nehrálo, což samozřejmě zbytek první půle a vlastně i průběh celého zápasu ovlivnilo. Slavia však byla i tak aktivnější, povedlo se jí pár průniků do soupeřovy šestnáctky a zejména zásluhou Trubily gólmana Slavíka hned několikrát ohrozila, ale v přeskupené sestavě se jí vytoužený vedoucí gól vstřelit nepovedlo.

I po změně sice měli domácí více ze hry a jejich kapitán Vlček se po deseti minutách opět do slibné šance dostal, jenže efekt platonické územní převahy se dostavit nemohl. To proto, že slávistická ofenzíva zmírala na absenci nápadů, myšlenky a vtipu, chybělo jí potřebné zrychlení a moment překvapení, takže se stereotypně rozbíjela o zformované řady Severočechů.

Až střídající Ivanovski dal v 73. min. návod, jak na teplickou obranu vyzrát, ale protože jeho střela bránu minula, dospěl zápas k bezgólové remíze. I proto, že pár minut poté míč z hlavy Libora Doška, jenž vyskočil výš než gólman Senecký, o centimetry míjel tyč, takže body se skutečně dělily.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Slavia - Teplice 0:0</strong></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Rozhodčí:</strong> Zelinka - Hojsík, Marek. <strong>ŽK:</strong> M. Černý - Matula, Ljevakovič, Siva, Stožický. <strong>Diváci:</strong> 8761.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Senecký - Krajčík, Hubáček, Kopic, Starý - Grajciar, Trapp, Janda (32. M. Černý), Trubila - Vlček (68. Ivanovski), Naumov (44. Šenkeřík). Trenér Jarolím. </td></tr><tr><td><strong>Teplice:</strong> Slavík - Vidlička, Matula (32. Rosa), Klein, Siva - Kalivoda (64. Verbíř), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (81. Zoubele) - Došek, Mahmutovič. Trenér Plíšek. </td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: