Hlavní obsah

Jablonec - Kladno 1:0Jablonec zdolal Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Jarolím 1 : 0

Jablonečtí fotbalisté porazili Kladno 1:0 a alespoň částečně odčinili debakl z minulého kola v Ostravě. Jediný gól vstřelil Marek Jarolím, další šance domácích zlikvidoval brankář Tesař. Pořadatelé i přes nepřízeň počasí připravili velmi kvalitní hrací plochu a hráči se jim odměnili bojovným výkonem.

Článek

Domácí bez Haurdiče a Lafaty, kteří pykali za žluté karty. udávali od prvních minut tempo hry, ale byli to hosté, kdo si připsal na své konto první střelecký pokus. Brankáře Špita pořádně protáhl Šilhan. Na druhé straně vyzkoušel jako první pozornost Tesaře kapitán Pavlík.

V 15. minutě se střelecky osmělil s chutí hrající Jablonský, ale i jeho jedovku Tesař zkrotil. V 18. minutě Loučka uvolnil Vošahlíka, který ve skluzu poslal míč vedle branky. Vzápětí další kombinační akci a Jarolímovu střelu zblízka znovu zlikvidoval kladenský brankář.

Hra se na chvíli srovnala a růžky vystrčilo také Kladno. Špit musel zasahovat po centru Bartoše a pak znovu před hlavičkujícím Šilhanem. Na druhé straně Pekhart ani ze dvou metrů nedokázal prostřelit Tesaře.

Ve 35. minutě však Kladno špatně zahrálo trestný kop, míč v šestnáctce hlavou odvrátil Pavlík přímo k rozběhnutému Kovaříkovi, který s ním doběhl až k šestnáctce hostů. Tam našel Jarolíma a ten zkušeně zakončil. Vzápětí Jablonského střela roztřásla břevno za zády Tesaře.

Do druhé půle vstoupilo Kladno aktivně a v úvodní desetiminutovce několikrát nebezpečně zahrozilo. Domácí si další velkou šanci vypracovali v 63. minutě, kdy po Pekhartově patičce pronikl Vošahlík do šestnáctky, obešel obránce, ale levačkou zakončil jen do míst, kde byl Tesař. V 70. minutě Pekhartova střela ve vyložené šanci málem přelétla zadní tribunu.

Pak se opět blýskl Tesař, který u tyče v posledním možném okamžiku vytáhl míč směřující za jeho záda. V 79. minutě se Vošahlík šikovně obtočil kolem protihráče a pohotově vystřelil, ale opět zasáhl neprůstřelný Tesař. A když ho šest minut před koncem Kovařík obešel a míč už mířil do prázdné branky, zaskočil za kladenského gólmana jeden z obránců. Domácí se tak museli spokojit jen s nejtěsnější výhrou.

FK Baumit Jablonec - SK Kladno 1:0 (1:0)
Branka: 35. Jarolím. Rozhodčí: Kovařík - Lhoták, Teuber. ŽK: Zábojník - Novotný, Szabo, Strnad, Mráz. Diváci: 2122.
Jablonec: Špit - Krejčí, Zábojník, Drsek, Jablonský (71. Huber) - Jarolím (88. Michálek), Pavlík, Loučka, Kovařík - Vošahlík, Pekhart (82. Klapka). Trenér: Komňacký.
SK Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Novotný (80. Lička), Procházka - Bartoš, Strnad, Zoubek, Szabo (67. Tatanašvili), Gross - Šilhan. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: