Hlavní obsah

Slovácko remizovalo s Bohemians Praha

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha remizovali v 19. kole české nejvyšší soutěže se Slováckem 1:1. Hosty poslal do vedení Fujerik, za domácí vyrovnával Ibe.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiřího Jeslínka z Bohemians Praha (vpravo) a Lukáš Kubáň ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Na osiřelém Strahově začali lépe domácí. Dobeš dvěma ránami protáhl Filipka a vzhledem k převaze to vypadalo, že se Střížkov brzy dočká i gólu. Ten však padl na druhé straně. Při jednom z mála protiútoků si v šestnáctce zpracoval míč Fujerik a pozemi se trefil přesně k pravé tyči. Domácí gól na několik minut utlumil, ale hosté toho už nedokázali využít.

Po čtvrthodině se domácí znovu zvedli po rychlém brejku trefil Dittrich ve skluzu břevno a dezorientovaní hosté jen odvrátili na roh. Po něm našel Dobeš špatně pokrytého Ibeho, který přesnou hlavičkou nedal Filipkovi šanci.

Zápas poté upadl do průměru. Jedinou zábavou prokřehlých fanoušků byla produkce střížkovských trubačů. Až sedm minut před koncem se dostali do šance hosté. Ondřejka se mohl zeptat Belaně, do jakého místa v brance mu poslat míč, ale místo toho nechal domácího gólmana vyniknout. Po zbytek poločasu jako by hráči obou týmů čekali na hvizd sudího, který fotbalové trápení ukončí.

Fujerik z voleje minul

Krátce po změně stran o sobě dali opět vědět rychlou kombinační akcí hosté, ale Fujerik z voleje trefil jen boční síť. Jeho pozdější dalekonosný pokus jen prosvištěl nad brankou domácích. Na druhé straně si pak Filipko hravě poradil s průnikem Ibeho. Hosté působili přeci jenom fotbalovějším dojmem, ale přesná finální přihrávka pro ně byla neřešitelným rébusem.

Domácí se naopak snažili o rychlý přechod do útoku. Ale také jejich zakončení bylo bez fotbalového nápadu. Po hodině hry se Pražané marně dožadovali penalty, i když Ibeho, který se vrhl po míči rybičkou, viditelně stáhl Urbánek. Naopak blíže gólu byli o několik minut později Jihomoravané. Dvojice Ondřejka - Fujerik se vydala do brejku, ale Belaň nadvakrát zachránil. Další bleskový úder hostí bravurně zastavil Flachbart.

Jindráček: Zápasu chyběla kvalita a přesnost

Trestat mohl čtvrt hodiny před koncem Dobeš po Dittrichově nezištné přihrávce, ale jeho nedůrazný pokus ve skluzu zastavil Filipko. V závěru si hosté vytvořili mírnou převahu, ale nic z ní nevytěžili. Naopak domácí mohli otočit zápas v posledních sekundách nastavení, ale ani jim nebylo přáno.

Po zápase byl hodně zklamaný kouč domácích Jaromír Jindráček. „Bylo to o bojovnosti, nakopávání míčů, ale bez kvality a přesnosti. Po obdrženém gólu jsme se brzy zvedli a po vyrovnání jsem věřil, že vyhrajeme. Nevím, proč sudí, který nejprve ukázal na penaltu, svoje rozhodnutí změnil, ale pokutový kop to byl... Musíme se o záchranu prát dál,“ konstatoval kouč domácích.

Jeho protějšek Josef Mazura byl spokojenější: „Máme bod, ale to je všechno, jinak to byl zápas dvou týmů ze spodku tabulku. Hodně bojovnosti a málo fotbalu. Škoda, že jsme nevyužili další šanci, ale na druhou stranu jsme měli i štěstí. Co se týká té penalty, já to neumím posoudit.“

Podle tiskového mluvčího Bohemians Stanislava Sigmunda se kapitán Pražanů Pavel Macháček dotazoval hlavního sudího Jiřího Adama, proč penaltu odvolal. Ten mu měl říct, že to bylo na pokyn asistenta. Asistent Petr Slavík prý popřel, že by hlavnímu cokoliv signalizoval...

Bohemians Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)
Branky: 15. Ibe - 8. Fujerik. Rozhodčí: Adam - Slavík, Lakomý. ŽK: Demeter, Jeslínek - Perůtka, Fujerik, Zelenka, Kubáň. Diváci: 516.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Flachbart - Fenyk (79. Mach), Demeter - Dittrich, Dobeš (81. Devátý), Jeslínek (73. Wakui) - Ibe. Trenér: Jindráček.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Košút , Němčický, Kubáň - Fujerik, Perůtka, Zelenka (77. Valenta), Urbánek (70. Cléber) - Ondřejka (83. Nečas), Švancara . Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: