Hlavní obsah

Flachbart se zlobil, Švancara bod bral

PRAHA

S rozdílnými pocity opouštěli v neděli večer strahovský trávník dva zkušení fotbalisté. Zatímco Jan Flachbart z Bohemians Praha litoval další bodové ztráty po remíze 1:1 v boji o záchranu, Petr Švancara v dresu Slovácka si cenil bodu ze hřiště soupeře, který se jeho týmu nepřiblížil. Zápas ale za moc nestál... „Bylo to o bojovnosti, nakopávání, ale kvalita a přesnost chyběly,“ shodli se po utkání oba trenéři - Jaromír Jindráček z lavičky Pražanů i Josef Mazura, kouč Slovácka.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Slovácka Petr Švancara v utkání proti Bohemians Praha

Článek

„V takovém utkání pro nás byly tři body strašně důležité, vždyť Slovácko také hraje o záchranu. Máme jeden, což pro nás nic neřeší. Je to velká ztráta,“ krčil smutně rameny Jan Flachbart. A hned nabídl svůj pohled na příčiny ztráty... „Podobně jako v prvním jarním duelu se Slavií jsme neproměnili šance. Kdybychom dali jednu nebo dvě, tak jsme měli bodů víc.“

Hodně ho naštval moment z 61. minuty, kdy sudí nejprve posoudil Urbánkovo stažení domácího Ibeho jako penaltový faul a také na značku pokutového kopu jasně ukázal. Krátce nato ale verdikt k překvapení všech změnil a kopali domácí... „Byla to jasná penalta! Nevím, proč to změnil, asi mu to poradil asistent. Ten moment nás poškodil,“ litoval Flachbart s tím, že Bohemians se ale pokusí ligu zachránit. „Zápas od zápasu to bude těžší,“ dodal.

Švancara se ke spornému momentu vyjadřovat nechtěl

Zkušený útočník Petr Švancara byl o poznání spokojenější... „Nevím, co tam bylo, nebudu se k penaltě vyjadřovat,“ pravil diplomaticky. „Pro nás je bod cenný, i když jsme vedli, ale nepřidali jsme druhý gól. Důležité je, že Bohemians jsme udrželi pod sebou. V naší situaci se počítá každý bod z venku. Teď by to ale chtělo ho potvrdit doma se Slavií,“ vypočítal Švancara. „Zápas na Strahově byl o druhém gólu, který jsme mohli dát my i oni. Už nepadl, takže výsledek vidím jako lepší pro nás,“ zdůraznil.

Podle Švancary se bude o titul i záchranu bojovat až do konce ligy. „Nic není rozhodnuto. Vyrovnané to je na špičce i chvostu tabulky. Tlačenice na obou pólech. Znám to ještě z Viktorky Žižkov, kdy jsme tři kola před koncem sahali po záchraně a nakonec jsme spadli. Každý bodík bude velice důležitý. Zejména ze vzájemných zápasů s ohroženými. Uspěje ten, kdo bude mít v boji o záchranu lepší psychiku i kus štěstí,“ nabídl svůj recept na rozluštění tajenky boje o záchranu s tím, že v bitvě o titul to bude podobné, jen v jiné herní kvalitě.

Reklama

Související témata: