Hlavní obsah

Při zápasu Brna s Ostravou budou v pohotovosti stovky policistů

BRNO

Na pořádek v centru Brna budou při pondělním zápasu domácích fotbalistů s Baníkem Ostrava, který v ligovém kalendáři patří k nejrizikovějším, dohlížet stovky policistů. Do akce budou nasazení i těžkooděnci, jezdci na koních a psovodi, v záloze budou připravena také vodní děla. ČTK to řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Dohrávka 19. kola fotbalové ligy začne na stadiónu v Srbské ulici v 17:30.

Článek

Zápas domácího klubu s Baníkem patří z pohledu násilných konfliktů mezi fanoušky obou táborů k nejrizikovějším v lize. "Opatření, které vychází ze zkušeností z minulých let a z intenzivních jednání s klubem, má podobný scénář jako při všech velmi rizikových zápasech brněnského klubu. Do akce bude nasazeno několik stovek policistů a strážníků městské policie, počítáme rovněž s nasazením policistů antikonfliktního týmu a kriminalistů v civilním oděvu," řekl Malášek.

Nejvíce policistů a strážníků s tím souvisejících dopravně-bezpečnostních opatření lze očekávat před a po zápase na hlavním železničním nádraží a v okolí stadionu, kam fanoušky Baníku převezou speciálně vypravené autobusy brněnského dopravního podniku. Policisté počítají také s fanoušky jiných klubů, včetně Slováků a Poláků, budou proto monitorovat i příjezdové trasy do Brna včetně dálnice.

Přísnější bezpečnostní opatření chystají i pořadatelé, kteří jsou zodpovědní za pořádek na stadionu. Před zápasem se budou muset fanoušci prokazovat občanským průkazem hned dvakrát - při nákupu lístků a při vstupu na stadión. Větší bezpečnost mají zajistit také namátkové dechové kontroly, podnapilí fanoušci se na stadion nedostanou.

Reklama

Související témata: