Hlavní obsah

Sparta urvala body na poslední chvíli. Zaslouženě, mínil Sionko po obratu

To byl obrat! Už to vypadalo, že Marek Kulič bude hrdinou bitvy. Jenže posledních pěti minut přineslo obrat a výhru Sparty 2:1. A tím i pokaženou radost boleslavského kanonýra. Jeho vedoucí gól po přesných zásazích Kušníra a Sionka neznamenal ani bod.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Libora Sionka ze Sparty (uprostřed) brání mladoboleslavský Václav Kalina (vpravo).

Článek

Boleslavská obrana se zbortila „Nevím co říct, minule jsme to na Spartě pokazili snad až ve čtyřiadevadesáté minutě,“ posteskl si Kulič.

A tentokrát to bylo podobné. Sparta zase rozhodla na poslední chvíli! Libor Sionko v nastavení nenechal domácím ani bod. Po návratu z Kodaně se trefil v lize poprvé, dovršil sparťanskou báječnou závěrečnou pětiminutovku, kterou načal první trefou Kušnír.

„Dělali jsme všechno možné. Mohlo to být klidnější, kdybych ve třetí minutě proměnil příležitost. Na šance jsme byli jasně lepší, výhra je zasloužená,“ hodnotil Sionko. Sparťanské střelecké trápení a nijak přesvědčivý výkon ale dlouho dominovaly. „Tlačíme až když nám teče do bot, gólů jako Sparta musíme dávat víc gólů,“ mínil.

Domácí nebyli daleko od bodů. Kulič si ve 27.minutě s obranou hostů stíhajících vedoucí Teplice udělal, co chtěl, a míč poslal přesně k tyči. „Dokonce mě Jarda Blažek v bráně Sparty chválil, jak jsem to udělal, ale škoda, že jsme to nepojistili dalším gólem,“ lamentoval Kulič nad šancí Mendyho.

„Jít do kabin za stavu 2:0 by bylo skvělý, měli jsme to dobře rozjetý,“ komentoval dál průběh první půle, v níž jeho tým nejdříve přežil tři obří šance hostů, i Kušnírovou dorážku do břevna. Závěr už Kulič mohl sledovat coby vystřídaný hráč. A poražený.

S letenskými Boleslav čeká na výhru od podzimu 2007, v posledních třech vzájemných duelech nedala ani gól. Ale ani náprava téhle bilance zisk nepřinesla. Naopak po únorovém trapasu s Kladnem jen další porážku. Poslední vítězství Boleslavi se zrodilo v listopadu proti Baníku. „Je to krutý, za pět minut jsme inkasovali dvakrát. Naši hráči podlehli euforii, situace řešili špatně. Pět minut před koncem chodil soupeř tři na tři, to je za tohoto stavu špatně. Dostali jsme nakonec po dvou standardních situacích,“ litoval domácí kouč Karel Stanner.

Jeho protějšek Jozef Chovanec viděl i přes spokojenost s body minusy. „Nedali jsme šance, dlouho to s námi vypadalo nedobře, naštěstí podržel Blažek a konec byl pro nás šťastný.“

Reklama

Související témata: