Hlavní obsah

Baník smí na další fotbal do Vítkovic pustit deset tisíc diváků

OSTRAVA

Kapacita Městského stadionu ve Vítkovicích, kde mají dočasný azyl fotbalisté Baníku Ostrava, na další ligový zápas s Českými Budějovicemi vzroste na deset tisíc diváků. Pořadatelé tak mohou po dohodě s fotbalovými i bezpečnostními složkami do ochozů vpustit o dva tisíce fanoušků více než dosud.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z branky do sítě Kladna. (ilustrační foto)

Článek

Obě předešlá utkání Baníku ve Vítkovicích byla vyprodána. Na Olomouc i Jablonec přišlo 7994 návštěvníků, více už kapacita z bezpečnostních důvodů neumožnila. Nyní došlo k úpravě a v sobotu na České Budějovice se brány stadionu otevřou pro 9994 diváků.

"Tím, že se nejedná o rizikové utkání a neočekává se větší účast českobudějovických fanoušků, můžeme otevřít další tři sektory směrem k sektoru hostujících příznivců. Bylo to už schváleno jak ČMFS, tak bezpečnostními složkami," řekl  novinářům manažer pro komunikaci Igor Bruzl.

Utkáním s Českými Budějovicemi by azylové působení Baníku ve Vítkovicích mělo skončit. Jeho domácí stadion na Bazalech totiž nesplňuje parametry, schází mu vyhřívaná hrací plocha. Klub proto od fotbalového svazu nedostal výjimku a tři zápasy v zimním období musel sehrát na trávníku s vyhříváním. Zatím v nich za výhry 2:0 nad Olomoucí a 4:1 nad Jabloncem získal plný počet bodů.

Reklama