Hlavní obsah

Řepka vyvalil sudy, teď ho prověří olomoucké pušky

PRAHA

Příjemně si zpestřil přípravu na nejbližší ligový duel. Kapitán fotbalové Sparty v týdnu převzal od pivovaru Gambrinus sudy, které získal jako vítěz ankety Osobnost ligy. A protože Tomáš Řepka není velký pivař, rozdá pěnivou cenu letenským fanouškům. V sobotu se však musí mít stoper na pozoru, jím vedenou obranu prověří ofenzivně laděná Olomouc.

Foto: sparta.cz

Tomáš Řepka získal jako Osobnost Gambrinus ligy 2009 sudy piva, které věnuje sparťanským fanouškům.

Článek

Sparťanský Bierfest je nachystán. Fanoušci dostali od svého kapitána pořádný příděl piva. „Několik sudů si u nás na stadiónu vyzvednou kluci z kotle, pivo máme připravené i pro sdružení fanoušků kolem webu Spartaforever.cz, nezapomněl jsem ani na naše nejvěrnější příznivce z fanklubů, kteří nás podporují po celé republice,“ líčil Tomáš Řepka, když přebíral cenu pro Osobnost ligy.

Obdarovaní fanoušci teď musejí splnit pouze jeden svérázný domácí úkol. „Mám s nimi domluveno, že až si udělají mejdan, tak na Spartu pošlou fotky. A na to já se těším, alespoň se také v kabině pobavíme,“ směje se Řepka.

Koncem týdne už se však řízný stoper musel plně soustředit na sobotní duel s Olomoucí, který slibuje zajímavou konfrontaci. Zatímco Sparta inkasovala nejméně gólů z celé ligy, devět za devatenáct kol, Hanáci mají díky 31 trefám druhý nejlepší útok v soutěži hned po Teplicích.

„Olomouc má zaběhlý ofenzivní systém. Trenér Psotka s mužstvem koncepčně pracuje a Hanákům to přináší výsledky. Proto si nemyslím, že by Sigma na svém herním projevu u nás v Generali Areně něco měnila,“ avizuje kouč Jozef Chovanec.

Ordoš se Šultesem pálí ostrými

Letenští v minulém kole inkasovali gól od nejlepšího střelce ligy Marka Kuliče, který se tak posunul již na deset zářezů. Sparta však zápas v Mladé Boleslavi otočila a teď její obranu čeká další prověrka. V útoku Olomouce řádí devítigólový Michal Ordoš a sedmigólový Pavel Šultes.

„Je to spíš štěstí. Ale zase ne jen náhoda. Oba jsme docela góloví a žádní spalovači. Především doma si vytváříme spoustu šancí,“ říká Ordoš v pozvánce České televize. „Určitě nám vyhovuje náš ofenzivní styl, takhle v lize nikdo nehraje. Dokážeme přehrát kohokoliv a jen doufám, že nám to bude dál šlapat,“ přidává se Šultes, který v minulém kole dvěma góly udolal Příbram.

„Je to moc dobře. Pavel se trápil celou zimní přípravu. Ani s Příbramí to nebylo ono, hlavně v prvním poločase. Takže je dobře, že góly dal, uklidní se. Věřím, že jeho výkony budou lepší,“ těší kouče Zdeňka Psotku.

Ordoš ztrácí na Kuliče jen jeden gól, a tak není divu, že si troufá na korunu pro krále ligových střelců. „Proč ne, pro Olomouc by to byla výborná vizitka. Ale stačilo by, kdybychom s Pavlem dohromady nastříleli dvacet gólů. A to je hratelné.“

Reklama

Související témata: