Hlavní obsah

Plzeň si na Strahově poradila s Kladnem a přiblížila se špičce tabulky

PRAHA

Fotbalisté Plzně neměli ve 20. kole nejvyšší ligy velké problémy se zdoláním Kladna. Na Strahově totiž Západočeši nalezli třikrát cestu s míčem za záda kladenského brankáře Tesaře. A když se hráči Kladna prosadili jen jednou, dotáhli se svěřenci Pavla Vrby bodově na čtvrtou Ostravu. Kladenští zůstávají předposlední.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňští fotbalisté se radují z branky proti Kladnu.

Článek
Fotogalerie

Na Strahově, kde fotbalisté Kladna přivítali Viktorii Plzeň, se diváci branky v prvním poločase nedočkali. Několikrát to ovšem v první části před brankami obou týmů po gólech volalo. To když v 10. minutě Zoubkův centr proletěl před svatyni Západočechů, ale jak Šilhan, tak Novotný na míč nedosáhli.

Zaváhání domácích tak mohli potrestat po 25. minutách Rajtoral, jehož pokus ovšem gólman Tesař zneškodnil. Chvíli nato to před kladenskou bránou hořelo znovu. I tentokrát si s tvrdou střelou Limberského brankář domácího výběru poradil. Před odchodem do šaten se ale osmělili znovu Kladenští, které hlavou mohl poslat do vedení Bartoš. Jeho pokus ovšem mířil těsně vedle tyče Daňkovy branky.

Hosté chtěli potvrdit pozici třetího nejlepšího týmu na soupeřově hřištích i proti Kladnu, což se promítlo v ofenzivní hře hned po návratu na hrací plochu. Nakonec z toho vyplynul i vedoucí gól, který po rohovém kopu vsítil hlavou Marek Bakoš. Udělal tím tak vrásky na čele kladenskému kouči Martinu Hřídelovi, pro něhož se jednalo o padesátý odtrénovaný zápas v nejvyšší soutěži. Jeho svěřenec obránce Jan Procházka si připsal stý ligový start.

Na velké oslavy to pro jubilanty ale v sobotním odpoledni nevypadalo. Plzeňští hráči kontrolovali hru, hráli v klidu a svého hostitele do vážnějších příležitostí nepouštěli. Naopak si sami chtěli vedení pojistit. A to se jim povedlo po hodině hry. Aktivní Limberský si narazil míč s Rezkem, prošel do vápna domácích, kde střelou pod břevno zvýšil na 2:0. O pět minut později už vedli hosté o tři branky, když se dokázal ve skrumáži před Tesařem prosadit i Jakub Navrátil. Čestný úspěch pro domácí se deset minut před koncem podařilo zajistit Marcelovi Ličkovi, jenž si střelou ze standardní situace připsal svůj premiérovi gól v dresu Kladna.

SK Kladno - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:0)
Branky: 79. Lička - 54. Bakoš, 64. Limberský, 69. Navrátil. Rozhodčí: R. Hrubeš - Hojsík, Koval. ŽK: Novotný, Bartoš - Limberský, Ševinský. Diváci: 1050.
Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Szabo (8. Lička), Strnad - Bartoš, Zoubek (59. Zachariáš), Novotný - Šilhan (70. Svoboda). Trenér: Hřídel.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Rajtoral (81. Jiráček) - Bakoš (75. Kolář), Rezek (89. Krbeček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články