Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 1:2Žolík Pekhart zachránil Jablonci výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Pilík 1 : 0
65. Pavlík 1 : 1
84. Pekhart 1 : 2

Jablonec je dál ve hře v boji o titul, i když to s ním v Příbrami nevypadalo po úvodním gólu domácích dobře. Jenže Severočeši dokázali brankami Pavlíka a střídajícího Pekharta zápas otočit. Pekhart se trefil šest minut po svém příchodu na trávník.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Tomáš Pekhart rozhodl o vítězství Jablonce v Příbrami.

Článek

Kdyby Jablonec vedl už po půli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Jenže domácí jeho šance pokaždé přestáli bez úhony. Někdy se štěstím, ale většinou díky výbornému brankáři Krbečkovi. Poradil si s pokusy Jarolíma i Vošahlíka, jasnou gólovku zlikvidoval Lafatovi a dalekonosnou střelu Pavlíka vyboxoval na roh.

Ve 22. minutě zachránila Příbram tyč. To když si Lafata efektně přehodil obránce a jeho střela bez přípravy jen orazítkovala brankovou konstrukci. Domácí toho moc nepředvedli, jedinou výjimkou byla hlavička Fantiše, kterou Špit chytil.

Hned po přestávce však Příbram udeřila. Fantiš vybojoval balón, nádherně ho předložil Pilíkovi, ten nezazmatkoval a efektně obstřelil Špita. Kdyby pak Klesa proměnil aspoň jeden ze svých sólových nájezdů, asi bylo hotovo. Jenže v první případě netrefil branku a podruhé místo střely nepochopitelně hledal Wágnera a byl z toho jen roh.

Takže udeřil Jablonec: v 65. min. centroval z pravé strany Jarolím a Pavlík ze 17 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí šli několikrát do otevřené obrany, ale gól nedali a přišel druhý trest. Na centr Kovaříka naskočil volný Pekhart a hlavou strhl výhru na stranu hostů.

Příbram - Jablonec 1:2 (0:0)
Branky: 48. T. Pilík - 65. Pavlík, 84. Pekhart. Rozhodčí: Drábek, ŽK: Plašil, Pleško - Kovařík, Drsek. Diváci: 2714.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer, T. Pilík (68. Rodrigues) - Fantiš (77. Šmejkal), Jirouš (54. Wágner). Trenér Marko.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber Drsek, Krejčí (51. Haurdič) - Jarolím, Loučka, Pavlík, Kovařík (90. Jablonský) - Lafata, Vošahlík (78. Pekhart). Trenér Komňacký.

Reklama

Související témata: