Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 4:0Sionko znovu v roli hrdiny, Sparta přejela oslabenou Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Žofčák 1 : 0
45. Sionko 2 : 0
58. Bony 3 : 0
67. Sionko 4 : 0

PRAHA

Tuhle sobotu si Hanáci za rámeček nedají. Nejdřív se na ně provalil korupční skandál ze závěru minulého ročníku, v televizním utkání na Letné pak schytali krutý debakl. Největší podíl na vysoké výhře Sparty měl Libor Sionko. Nejdřív došel pro penaltu a způsobil vyloučení Dreksy, dva krásné góly pak vstřelil sám.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťan Libor Sionko (vlevo) v souboji s Pavlem Dreksou z Olomouce

Článek

Letenští se vrhli do utkání s chutí a hned na úvod si vytvořili tlak. Naopak Hanáci, nad nimiž se vznáší vážné obvinění z korupce v minulém ročníku ligy, začali zakřiknutě. Již v 7. minutě pustili do velké šance Sionka, sparťanský navrátilec však na míč před prázdnou brankou nedosáhl. K nadějné hlavičce se dostal ještě Kušnír, nápor domácích však až příliš brzy ustal. Olomouc tak mohla vystrkovat své ofenzivní drápky a Blažek musel po půlhodině vytáhnout skvělý zákrok proti jednomu z nejlepších ligových střelců Šultesovi.

Byl to důležitý moment, protože Sparta pak záhy otevřela skóre. Sionko si zaběhl za obranu a Dreksa ho ve vyložené šanci stáhl. Olomoucký stoper dostal rovnou červenou kartu a nařízenou penaltu Žofčák proměnil. Hosty tak čekalo dalších 55 minut jen o deseti. Navíc ještě do přestávky podruhé inkasovali. Sionkovi se zalíbila role hrdiny, který rozhodl minulý duel v Mladé Boleslavi, naběhl si na ideální Kuckův centr a technicky poslal míč podél Lovásika do sítě.

Po čtvrthodince druhé půle už bylo jasné, že Sparta v rozdávání bodů na domácím trávníku tentokrát pokračovat nebude. Letenští útočníci jako by chtěli zmírnit kritiku kouče Chovance. Kadlec obešel tři protihráče, vysunul do sóla Wilfrieda a ten ukázkovým "blafákem" brankáři a zasunutím míče do prázdné branky naladil sparťanské fanoušky na večerní hokejové čtvrtfinále s Vítkovicemi.

Jenže Sionko chtěl titul hrdiny sám pro sebe. Našel si odražený míč a ukázkovou bombou ho z voleje poslal nezadržitelně k tyči, čímž si vyplnil přihlášku na gól měsíce. Domácí tak dohrávali závěr zápasu v klídku a mohli k ligovému debutu poslat na hřiště dalšího mladíka Jurdíka.

Sparta Praha - Olomouc 4:0 (2:0)
Branky: 45. a 67. Sionko, 35. z pen. Žofčák, 58. Wilfried. Rozhodčí: Kocourek - Košec, Gallo. ŽK: Žofčák, Lačný - Janotka, Škerle, Rossi. ČK: 34. Dreksa (Ol.). Diváci: 10 404.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Žofčák (55. Vacek), Hoheneder, Kucka (76. Lačný), Kadlec - Wilfried (83. Jurdík). Trenér Jozef Chovanec.
Příbram: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Heidenreich - Rossi, Ordoš (65. Onofrej), Kaščák, Bajer - M. Hubník (46. Komárek), Šultes (83. Petr). Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: