Hlavní obsah

Hráči Olomouce si po skandálu museli vypnout mobily, Drobisz se ztratil

Pavel DosadilSport.cz

Pro Hanáky to byla černá sobota. Na olomoucké fotbalisty se totiž nejprve provalilo podezření z korupčního skandálu, odpoledne pak na Spartě čtyřikrát inkasovali a odjeli domů s plnou hlavou starostí. „Tahle kauza zápas nerozhodla. Snažili jsme se, aby měli hráči čistou hlavu. Proto si před zápasem museli vypnout mobily a notebooky,“ řekl trenér Zdeněk Psotka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hubníkovu Olomouc čeká hodně vysvětlování...

Článek

Mají co vysvětlovat. Pokud se prokáže, že olomoucký brankář Drobisz předal v minulém ročníku střížkovským fotbalistům úplatek 300 tisíc korun, mohou za to Hanáci zaplatit tvrdými tresty.

„Vedení klubu vyjadřuje zásadní nesouhlas s obsahem článku, který vyšel v deníku Aha. Skutečnosti v něm uvedené odmítá a připravuje kroky k právní ochraně,“ praví stručné prohlášení olomoucké Sigmy.

„Ráno jsem si otevřel noviny a jsem v šoku. Jako funkcionář to prostě nechápu. Mně už ovšem bylo za poslední léta v českém fotbale dost, takže já se k případu oficiálně vyjadřovat nebudu. Platí prohlášení, které jsme vydali, a budeme hledat formu právní obrany. Hovořit bude jen člen představenstva pan Lébr,“ prohlásil sportovní ředitel Jiří Kubíček, když opouštěl Letnou.

Kouč Psotka měl prý informace jen od řidiče

Hráči tvrdili, že se před zápasem snažili na skandál nemyslet. „Takové informace však pochopitelně nikomu na klidu nepřidají,“ přiznal brankář Tomáš Lovásik.

„Jestli je to všechno pravda? Já jsem mladý kluk a o takové věci se nestarám. Ani jsme se o tom se spoluhráči moc nebavili. Navíc jsme dostali příkaz, abychom si vypnuli telefony,“ prozradil obránce Pavel Dreksa.

Příkaz přišel samozřejmě poté, co se skandál ráno provalil. „Chtěli jsme, aby se hráči soustředili jen na zápas a šli do něj s čistou hlavou. Proto dostali pokyn, aby si vypnuli mobily i notebooky,“ vysvětlil trenér Zdeněk Psotka. „Já sám ani o celé věci moc nevím, cestou jsem dostal o článku jen pár informací od řidiče našeho autobusu. Před zápasem jsme si o tom s mužstvem promluvili, protože jsme věděli, že se na kauzu bude každý ptát,“ dodal kouč.

Poněkud nevrlý pak Psotka byl, když měl vysvětlit, kde je momentálně brankář Drobisz, který měl úplatek předat. K zápasu na Spartě tento gólman nominován nebyl. „Nevím, kde je. Měli jsme víc hráčů, kteří se do nominace nedostali. Třeba je Drobisz někde tady, možná pojede domů autem, možná s námi autobusem. A víc se k celé této otázce vyjadřovat nebudu,“ uzavřel nakvašeně Psotka.

Reklama

Související témata: