Hlavní obsah

Teplice - Brno 0:1Teplice poprvé doma prohrály a přišly o vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Jílek 0 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic přišli o vedení v domácí lize. V zápase s Brnem totiž nevyužili velký tlak z druhého poločasu a v závěru sami inkasovali ze standardní situace, kterou hostům doslova darovali. Tři body zajistil hostům v 85. minutě hlavou obránce Jílek. Teplice tak poprvé v sezoně doma prohrály.

Článek

Brno bránilo svou jarní neporazitelnost s týmž receptem, který už letos v Teplicích zkoušela Plzeň i Střížkovští - s jediným hrotem a ofenzivními kraji zálohy, jenže příliš zmatku to ani ve zbědované teplické defenzivě nenadělalo. Domácí totiž měli od začátku více ze hry, tlačili se před branku, ale pořádnou melu před ní za celou první půli nadělali jen jedinkrát.

Zoubele ve 12. minutě na půlce nevěděl co s míčem, tak natáhl krok, prošel přes dva hráče a za chvíli z levé strany šestnáctky prostrkával míč k Liboru Doškovi, jenže ten začal na malém vápně kličkovat a svou šanci prováhal. A pak už se hra zase ubírala podle stereotypního scénáře, který velel Teplicím útočit do plných a Brňanům zase zkoušet nepříjemné brejky. Ani jedno ale hmatatelný efekt dlouho neneslo.

Poločasová pauza pomohla nejdřív hostům. V 51. minutě protáhl teplickou obranu Polách, který si na levé straně vápna položil Vidličku a zpětným pasem vyzval k ráně Křečka, který to sice měl k bráně dobrých dvacet metrů, jeho ránu se ovšem pokoušel tečovat Došek a k úspěchu mu chyběly centimetry. A za další tři minuty našlápl do rozhozené teplické obrany i Husár, jeho ránu z vápna ale Slavík vyrazil a dorážku do odkryté branky zhatil Rabušicovi skluz Sivy.

Na Stínadla přišla solidní pětitisícová návštěva a vytvořila domácím velmi hlučnou kulisu, která jediná zápas dlouho zvedala z průměru. Vše totiž probudilo až střídání matného Libora Doška za Vondráška, po němž začal být v brněnské obraně pořádný průvan.

V 67. minutě to načal právě Vondrášek, který si zaběhl na Sivův pas z levé strany, sám na malém vápně ale na míč nedosáhl. Za dalších sedm minut zazlobil zase jeho parťák Mahmutovič, který se dostal během deseti sekund hned ke třem střelám z levé strany. Dvě zblokovali beci, třetí pak vybíhající Bureš.

Hodně pomalí brněnští obránci v tu chvíli vůbec nestíhali a Mahmutovič za pár desítek sekund pálil zase zprava, ale nepřesně, pak zase hvízdla kolem horního růžku branky dalekonosná rána Ljevakoviče. Jenže pak přišel pro domácí šok.

Všechno začal nevynucený zmatek v Teplické rozehrávce, po němž se dostali Brňané k rohovému kopu z levé strany, který našel na bližší tyči obránce Jílka a jeho oblouček zapadl až do sítě. Otřesení domácí se sice snažili ještě alespoň vyrovnat, jenže jejich snaha už byla hodně křečovitá a příliš nebezpečí neznamenala.

Teplice - Brno 0:1 (0:0)
Branka: 85. Jílek. Rozhodčí: Jech - Ubias, Jiřík. Bez ŽK. Diváci: 4890.
Teplice: Slavík - Vidlička, Klein, Rosa, Siva (87. Veverka) - Verbíř, Ljevakovič, Vachoušek, Zoubele (66. Stožický) - L. Došek (60. Vondrášek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Brno: Bureš - Jílek, Huška, Trousil, Husár - Rabušic (73. Okleštěk), Polách (90. Borák), Křeček, Dostálek, Kalabiška - T. Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články