Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 2:3Střížkov poprvé bodoval venku, ale poslední zůstal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vulin 1 : 0
13. Fenyk 1 : 1
54. Dobeš 1 : 2
58. Kerić 2 : 2
71. Jeslínek 2 : 3

LIBEREC

Fotbalisté Bohemians Praha poprvé v ligovém ročníku bodovali na hřišti soupeře. Dokonce získali tři body na trávníku Slovanu Liberec, když zvítězili 3:2. V tabulce sice zůstali na posledním místě, ale bodově se dotáhli na Kladno a za Slováckem zaostávají o bod. Liberec na jaře ani napočtvrté nevyhrál.

Článek

Hosté se opět museli obejít bez zkušené útočné dvojice Kincl - Pospíšil, ale poprvé se v jejich sestavě objevil stoper Drobný, který naposledy hrál českou ligu v květnu 2007 za Spartu. Bohemians rozhodně jen nebránili. V šesté minutě dostal Jeslínek přihrávku za obranu, sám před Hauzrem však pálil z hranice vápna mimi tři tyče.

Naopak z rychlého protiútoku udeřilo na druhé straně. Bosančič vysunul po levé straně Vulina, na nějž hostující obránci jakoby zapomněli, a střelou po zemi na zadní tyč nedal Belaňovi šanci. Zvýšit mohl Frejlach, ale jeho vydařenou střelu pod břevno skvěle vytáhl na roh Belaň.

Ofenzivní choutky hostů přinesly ovoce hodně rychle. Ve 13. minutě Ibe utekl po pravé straně, poslal míč podél celého vápna na Fenyka, jehož přesně umístěná rána našla svůj cíl. Domácím to vzalo jistotu a soupeř mohl skóre obrátit. Macháček přelstil Janů, tvrdě vypálil, ale Hauzr se zaskočit nenechal a ve 22. minutě podržel domácí ještě více. Gecov poslal k zemi ve vápně Jeslínka, ale penaltu Dobeše domácí gólman vystihl a míč vyrazil.

Na stadionu U Nisy se hrál oboustranně otevřený fotbal. V nadějné situaci ale Bosančič nejprve nezpracoval míč a poté jeho nepovedený oblouček Belaň chytil, následně si poradil za několik minut i s již jeho vydařenější střelou. Ještě do poločasu mohli skóroval ale i hosté. Hauzr šel zbytečně do souboje s Ibem až za vápno, míč neodvrátil, ale Dittrich netrefil opuštěnou branku. Co se nepovedlo jemu, vyšlo v 54. minutě Dobešovi. Opět domácí obraně utekl Ibe, našel nabíhajícího Dobeše, který míč s přehledem poslal přesně k tyči

Z vedení se hosté ale dlouho neradovali. Za čtyři minuty vyhrál hlavičkový souboj Vulin, míč se dostal ke Keričovi, který jej z několika metrů poslal pod břevno branky Bohemians. Oba celky chtěly vyhrát a fotbal nahoru dolu pokračoval. Skákavá střela Nezmara šla těsně vedle branky, na druhé straně Hauzr vytěsnil pěkný pokus Jeslínka na roh. Na jeho další střelu ale již nestačil. Po rychlém brejku Holeňák neuhlídal Jeslínka a ten zblízka strhl vedení na stranu hostů.

Blízko vyrovnání byl Papoušek, který hlavičkou mířil do růžku branky, ale Belaň reflexivně vytěsnil míč na roh. Tříbodovou pojistku odmítl střídající Mach, když ve stoprocentní šanci jen lehce poslal míč do náruče Hauzra, ale nakonec jej to mrzet nemuselo, protože hosté výhru uhájili.

Liberec - Bohemians Střížkov 2:3 (1:1)
Branky: 6. Vulin, 58. Kerič - 13. Fenyk, 54. Dobeš, 71. Jeslínek. Rozhodčí: Franěk - Čecháček, Peřina. ŽK: Kelič, Kerič, Dočkal - Demeter, Fenyk. Diváci: 3920.
Liberec: Hauzr - Vácha, Kelič, Holeňák, Janů - Frejlach (60. Dočkal), Gecov, Bosančič (75. Papoušek), Vulin - Kerič, Nezmar (72. Smetana). Trenér: Petřík.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Drobný (79. Horáček), Flachbart - Dittrich, Demeter, Dobeš, Fenyk (72. Mach) - Jeslínek, Ibe (87. Wakui). Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: