Hlavní obsah

Pro takové zápasy hrajeme fotbal, liboval si Sionko

Veze se na vítězné vlně a nechce se mu jen tak ji opustit. V minulém kole zajistil gólem v nastavení fotbalové Spartě tři body v Mladé Boleslavi a doma proti Olomouci řádil Libor Sionko ještě víc. Dal dva krásné góly a navíc došel pro penaltu, po níž byl vyloučen stoper Dreksa. Zkušený internacionál tak naplňuje pověst zvučné zimní posily.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťan Libor Sionko se zdraví s olomouckým brankářem Tomášem Lovásikem, jemuž dal dva góly.

Článek

Vypadáte spokojeně. Po takovém utkání ani není divu...

Byl to stoprocentně můj nejpovedenější zápas po návratu do Sparty. Dali jsme čtyři krásné branky, diváci byli fantastičtí - pro takové zápasy zkrátka fotbal hrajeme.

Forma Sparty tedy konečně roste?

I po Olomouci zůstáváme nohama na zemi. Pořád je co zlepšovat, v našem výkonu ještě byly malé skulinky. Ale pokud budeme i navzdory nim vyhrávat 4:0, ať hrajeme dál takhle a přimhouříme nad nimi oči.

Těsně před přestávkou jste stihl vstřelit svůj první gól.

Křikl jsem si na Kucku a ten mi dal fantastickou přihrávku, která měla oči. Ještě v kabině jsem mu za ni děkoval. Poté jsem se jen snažil netrefil gólmana a povedlo se.

Ve druhém poločase přišla druhá trefa - hezčí gól jste asi ještě nedal.

A víte, že dal? Bylo to tady na Spartě proti Opavě, z podobné pozice a na stejnou branku. Tehdy jsem to trefil ještě lépe, přesně pod víko. Vzpomínám si na to moc dobře. Tentokrát jsem nechtěl nic vymýšlet, obránce byl v pohybu proti mně. Tento gól byl pro mě takový bonbónek.

Zdá se, že jste se odrazili od vítězství v Mladé Boleslavi.

Hlavní jsou tři body s Olomoucí, to je pro mě nejdůležitější. Minulý zápas nás nakopl, vítězství bylo pro psychiku opravdu moc důležité. Víme, že máme kvalitu a teď jde jen o to, aby se nám ji podařilo prodat na hřišti.

Již ve středu hrajete na půdě ambiciózního Jablonce. Začíná teď období, které může ligu rozhodnout?

Je to fáze, která hodně napoví. Systém středa - neděle je fyzicky hodně náročný a ne všem týmům vyhovuje. Do Jablonce pojedeme s jasným cílem vyhrát.

Reklama

Související témata: