Hlavní obsah

Údajnou korupci bude řešit vedení svazu i disciplinárka v úterý

PRAHA

Vedení Českomoravského fotbalového svazu a jeho disciplinární komise budou řešit údajnou korupci v utkání miunlého ligového ročníku mezi Olomoucí a Bohemians Praha v úterý 23. března. Činovníci disciplinárky vyslechnou šéfa pražského klubu Karla Kapra a pak předstoupí před členy výkonného výboru s návrhem, jak bude svaz postupovat. Řekl to mluvčí svazu Petr Svěcený.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Disciplinárka projedná obvinění fotbalistů Olomouce - ilustrační foto.

Článek

Výkonný výbor bude zasedat podle plánu. Původně měl řešit především výsledky forenzního auditu, který si nechalo udělat nové svazové řešení po svém loňském zvolení. Jenže musí svůj program rozšířit o aktuální podezření, že závěr minulé sezony první ligy ovlivnila korupce.

"Disciplinární komise zasedne v pravé poledne a pozvala si na jednání i pana Kapra. Až komise vyhodnotí jeho vyjádření, předstoupí předseda komise Jiří Golda před výkonný výbor, aby se domluvil další jednotný postup," vysvětlil Svěcený. Postup posléze představí vedení svazu i šéf disciplinárky na společné tiskové konferenci, která by měla začít v 17:30.

Informace o možném podplácení přinesl v sobotním vydání deník Aha!, podle kterého byl výsledek zápasu Olomouc - Bohemians Praha v posledním kole minulého ročníku první ligy domluvený. Hráči domácího klubu soupeři údajně zaplatili 300 000 korun, aby vyhráli a dostali se do předkola Evropské ligy. Olomoucké vedení to ale důrazné odmítlo.

Protikorupční policie začala případ údajného uplácení mezi hráči Bohemians Praha a Sigmy Olomouc prověřovat minulý týden. "Byly zahájeny úkony trestního řízení," řekl mluvčí protikorupčních policistů Roman Skřepek s tím, že další podrobnosti policie sdělovat nebude. Dodal pouze, že v kauze nebyl zatím nikdo obviněn. Případ dozoruje olomoucké okresní státní zastupitelství.

Reklama

Související témata: