Hlavní obsah

Ostrava, Kladno i Bohemians 1905 se mohou vrátit na své stadióny

Fotbalisté Baníku Ostrava, Kladna i Bohemians 1905 mohou odehrát zápasy 22. kola první ligy na svých stadiónech, i když nemají vyhřívané trávníky. V hlasování per rollam o tom rozhodly prvoligové kluby. Oznámil to ředitel svazového oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Klokani (na snímku vlevo Ibragimov) rádi opustí Strahov a vrátí se do Ďolíčku.

Článek

Původně měly celky, které nemají trávník s umělým vyhříváním, hrát své domácí zápasy na jiných stadiónech. Proto Kladno a Bohemians 1905 hrály na Strahově a ostravský Baník našel přechodný domov ve Vítkovicích.

"Počasí se umoudřilo, trávníky jsou v dobrém stavu, a tak je to zcela logické rozhodnutí. Kluby rozhodly velkou většinou, že tyto celky mohou hrát doma," řekl Lubas.

Ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl rozhodnutí uvítal. "Pro nás to znamená, že do Ďolíčku přijde určitě více lidí, což bude pro nás znamenat větší finanční příjem. A navíc nemusíme platit nájem na Strahově," řekl.

V neděli 28. března tak Bohemians 1905 přivítají na domácím trávníku Teplice, Kladno hostí tým Sigmy Olomouc a v pondělní dohrávce Ostrava nastoupí proti úřadujícím mistrům ze Slavie Praha.

Reklama

Související témata: