Hlavní obsah

Fotbaloví funkcionáři rozpoutali válku slov kvůli korupční aféře

Údajná korupční aféra spojená s loňským ligovým zápasem Olomouc - Bohemians Praha proti sobě postavila nejen oba fotbalové kluby, ale také dva svazové funkcionáře. Předseda odvolací a revizní komise (ORK) Ondřej Lněnička se v pondělí v e-mailu zaslaném médiím ohradil proti výrokům Jiřího Kubíčka, předsedy legislativní rady ČMFS. Jde o první veřejný spor zástupců svazu od loňské valné hromady, po které se dostal do čela ČMFS Ivan Hašek.

Článek

Před ní patřili Kubíček a Lněnička mezi největší kritiky bývalého svazového vedení. Upozorňovali na údajné nehospodárné chování svazu, právnické přehmaty a další nešvary. Nynější kauza je ale postavila proti sobě. Zatímco Kubíček je sportovním ředitelem moravského klubu, Lněnička bývá spojován se střížkovským klubem, kde kdysi působil.

Lněničkovi se nelíbí, že se Kubíček k celé kauze vůbec vyjadřuje. "Nechtěl jsem se také k dané věci vyjadřovat vzhledem k možnému řešení kauzy (údajné uplácení ze strany Olomouce) před ORK, které předsedám, ale některá veřejná vyjádření představitelů Olomouce a především Jiřího Kubíčka mne k tomu donutila," napsal v pondělí Lněnička v prohlášení, které rozeslal médiím.

Olomouc podle něj mohli bránit jiní činovníci. "Vyjdu-li z toho, že představenstvo SK Sigmy Olomouc a.s. čítá devět členů, dal se jistě vybrat někdo jiný, než právě Jiří Kubíček, kdo by prostřednictvím médií názory klubu prezentoval veřejnosti," konstatoval Lněnička.

Lněnička: S Bohemkami nemám nic společného

Za nehoráznou lež označil dnešní Kubíčkovo vyjádření pro Deník. Olomoucký ředitel na dotaz, proč se přerušilo dosud pevné spojenectví obou mužů, odpověděl: "Nevím, já osobně s ním mám vztahy vynikající. Jen vím, že ORK se neschází a něco se zadrhlo, ale nevím proč. Soudní spory svazu s Bohemians Praha zastupuje kancelář Řehák-Lněnička...." Naznačil tak, že Lněnička stojí na straně střížkovského klubu v zamotané kauze tří klubů, které mají v názvu Bohemians.

Od chvíle, co byl Lněnička zvolen do čela ORK, prý nemá s celým případem Bohemek nic společného. "Z rozhodnutí ve věci 'Bohemians' jsem i svým vlastním rozhodnutím vyloučen, a to již takřka rok, kdy se věc v ORK řeší," tvrdí Lněnička.

Deník Aha! v sobotu přinesl informace, že výsledek zápasu Olomouc - Bohemians Praha v posledním kole minulého ročníku první ligy byl domluvený. Hráči domácího klubu soupeři údajně zaplatili 300 000 korun, aby vyhráli a dostali se do předkola Evropské ligy. Olomoucké vedení to ale důrazné odmítlo. Případem se v úterý bude zabývat vedení svazu a jeho disciplinární komise.

Reklama