Hlavní obsah

Slovácko s mladíky otočilo zápas se Slavií, trestalo naivní chyby

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka sice v pondělní dohrávce 20. kola Gambrinus ligy proti Slavii inkasovali první gól, avšak třemi brankami dokázali poté skóre otočit ve svůj prospěch a po sedmi kolech se radovali z vítězství. Pražanům se naopak opět vzdálily pohárové příčky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Celek z Uherského Hradiště si tak notně vylepšil pozici v boji o záchranu a mnohem klidnější může být i trenér Josef Mazura, jehož odvolání se v případě pondělního nezdaru zdálo být takřka jisté. Kouči Slovácka vyšla v utkání s obhájcem titulu sázka na mladíky. Jen na lavičce včera nechal na začátku střetnutí sedět zkušené borce Švancaru, Zelenku, Clebera, Abraháma, Formánka či Valentu.

„První tři jarní kola se nám mnoho nedařilo, a tak jsem sáhl ke změnám. Vyplatilo se nám to. Získali jsme strašně důležité tři body,“ zářil Mazura, který ocenil výkon čerstvě dvacetiletého makedonského útočníka Nestorovského, jenž zařídil Slovácku vedení 2:1. „Přišel v zimě jako střelec a potvrdil to,“ pochvaloval si trenér. „Poprvé jsem nastoupil v základní sestavě. Vstřelil jsem gól a připsal jsem si i asistenci. To je skvělé,“ usmíval se Ilja Nestorovski.

Selhali jako tým

Slávistům, kteří v Uherském Hradišti padli už před rokem v semifinále Poháru ČMFS, se nečekanou porážkou vzdálil postup do evropského poháru z ligové soutěže. „Ještě se samozřejmě nevzdáváme, avšak bodový rozdíl na přední místa tabulky už je docela značný. Ale může za to i naše obrovská marodka,“ tvrdil slávistický kouč Karel Jarolím.

Podle něj doplatili Pražané na Slovácku na naivní chyby. „Soupeř vyrovnal po naší standardce, nedokázali jsme bohužel jeho brejk přerušit. Při dalších gólech jsme si pro změnu zase neporadili se standardními situacemi domácích,“ smutnil.

Obránce Matěj Krajčík litoval, že dobře rozehraný duel nedotáhla Slavia aspoň k remíze. „Veliká škoda, že jsme dovolili domácím vyrovnat. Proti jejich zhuštěné obraně jsme to na těžkém terénu pak měli hodně těžké. Selhali jsme jako tým, nelze shazovat vinu na naše mladé hráče, kteří zaskočili za zraněné opory,“ měl Krajčík jasno.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články