Hlavní obsah

Golda nechápe, proč Kapr hlavní důkaz v kauze Olomouc znehodnotil

dos, zpSport.cz

Obvinění z korupce bylo vzneseno. Šéf fotbalové disciplinárky Jiří Golda však má z případu Olomouc smíšené pocity. Především kvůli výpovědi šéfa střížkovského klubu Karla Kapra. Příští týden ještě disciplinárka vyslechne hráče Zoubka, Kincla, Obermajera a Dobeše, jejichž výpovědi má notář. Golda nevylučuje, že se případ může otočit proti samotnému Střížkovu.

Foto: ČMFS

Předseda fotbalové disciplinárky Jiří Golda.

Článek

Od víkendu je známo, že Karel Kapr má v ruce notářské zápisy s výpověďmi čtyř hráčů, které již otiskla média. Čím ještě své obvinění olomouckého Drobisze podpořil?

Chtěli jsme další důkazy. Ptali jsme se, proč s odhalením nepřišel dříve a proč neinformoval nás, ale média. Jenže nedostali jsme uspokojivé odpovědi. Pan Kapr nás pouze ujišťoval, že se na některých dalších důkazech pracuje. A že pokud by je teď ukázal, tak by je znehodnotil.

Čeho se mají tyto nové skutečnosti týkat?

Tak to nám neřekl... Snažili jsme se pana Kapra přesvědčit, ale nepovedlo se to. Neustále opakoval, že by tím zasahoval do vyšetřování policie. Hovoří tak nějak mlhavě.

Kolik času na předložení dalších důkazů má?

Vyzvali jsme ho, aby lepší důkazy přinesl příští úterý, kdy bude další mimořádné zasedání disciplinární komise. Pan Kapr řekl, že se bude snažit, ale neslíbil, že je dodá.

A kde teď je údajný úplatek, 300 tisíc korun? Na obálce by přece měly být otisky prstů...

Tento důkaz pan Kapr znehodnotil. Peníze vyzvedl u svého advokáta, složil v bance a poslal je na účet fotbalového svazu... Když jsme se ptali, proč je poslal zrovna nám, tak odpověděl: Co jsem s nimi proboha měl dělat?

A existuje ještě alespoň ona obálka?

Prý je stále v kanceláři u Kaprova advokáta. Je ale divné, že obálku nechtěla policie.

Jakou cestou se vlastně policie o případu dozvěděla?

To nikdo neví. Pan Kapr tvrdí, že on sám to nebyl. Prý ho policie kontaktovala sama, protože se o uplácení Olomouce dověděla z jiných zdrojů. O žádném výslechu pana Kapra ovšem nevím.

Spojíte se s policií?

Určitě. Jako zástupce poškozené strany, svazu, bych měl mít možnost nahlédnout do spisu a případné důkazy mohl využít při našem rozhodování.

Zatím jste se toho tedy moc nedozvěděli...

Je nesmysl, abychom někoho trestali na základě chabých důkazů.

A kdyby se nakonec ukázalo, že si Bohemians Praha celý případ vymysleli...?

V tom případě bychom je trestali za poškození jména fotbalu. Trest se může projevit zákazem výkonu funkce či peněžitou pokutou.

Reklama

Související témata: