Hlavní obsah

Sparta remizovala v Jablonci, Baník i Plzeň se drží na dostřel od pohárů

PRAHA

Do poslední třetiny vstoupila netradičně ve středu první fotbalová liga. Na dostřel od pohárových příček se po výhře 3:0 na hřišti střížkovských Bohemians dokázali udržet fotbalisté Baníku Ostrava i Plzně, kteří doma vyprovodili 3:1 Příbram. Šlágr úvodního dne 21. kola začal ve 20:00 v Jablonci, kde se v přímém souboji o první příčku představí vedoucí Sparta. Všechna utkání přinášíme v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Juraj Kucka ze Sparty (vlevo) a kapitán Jablonce Petr Pavlík

Článek

Baník Ostrava po poslední domácí porážce s Českými Budějovicemi v závěsu za nejlepší trojicí ligy klopýtl, ve středu ale zaváhání napravil. Hráči aktuálně čtvrtého celku tabulky na pražském Strahově vedli od 17. minuty vedli po přesné hlavičce Varadiho a po půlhodině hry přidal druhý gól Mičola. Jednostrannou partii s předposledním celkem soutěže pak v 90. minutě uzavřel třetím gólem ostravský Zeher.

Až na začátku druhé půle se dočkali gólu diváci v Plzni, kam zavítala Příbram. Po nezáživném prvním poločasu rozradostnil fandy Viktorie ve 49. minutě Kolář. V 67. minutě pak přidal druhý gól domácího týmu bojujícího o pohárové příčky Bakoš a tři body pro domácí pojistil v 83. minutě přesnou ranou z 35 metrů Horváth. Hosté přesto dokázali snížit, v samém závěru utkání se po rohovém kopu prosadil Wágner.

Útočník Baníku Ostrava Matěj Vydra (vlevo) v souboji s Hidetoši Wakuiem z Bohemians Prahafoto: Právo/Jan Handrejch

Ze čtyřbrankového debaklu na Spartě se chtěli ve středu probrat fotbalisté Olomouce proti Mladé Boleslavi, po slibném začátku ale nakonec hanáci nechali tři body soupeři. Tým namočený spolu se Střížkovem do korupční aféry sice už ve 4. minutě vedl, když po první šanci zápasu nešťastně tečoval míč do vlastní sítě boleslavský Rolko, druhou půli ale ovládli hosté. První střelou po začátku poločasu zařídil vyrovnání přesnou střelou k tyči Chramosta a zlepšený výkon Středočechů podrthl v 84. minutě druhým gólem Kalina.

O záchranu bojující Kladno naplnilo papírové předpoklady na hřišti Brna a odjelo bez bodů. V 27. minutě otevřel skóre zápasu Rabušic, hned v úvodu druhého poločasu pak přidal druhý gól domácích Dostálek a jednoznačné tažení Moravanů za třemi body potvrdil v 85. minutě Kalabiška.

Kladno se Střížkovem tak zůstávají shodně se čtvrtnácti body na ligovém dně a od potápějících se týmů se ve středu o jeden bod vzdálili fotbalisté Českých Budějovic a Bohemians 1905, v jejichž duelu na jihu Čech branka nepadla.

Tahákem středečních soubojů je pak bezpochyby utkání na severu Čech, kde třetí Jablonec hostí vedoucí Spartu. Tu mohou svěřenci Františka Komňackého v čele ligy vystřídat, pakliže ji porazí. To se Severočechům na domácím trávníku v minulosti povedlo ostatně už sedmkrát. V první půli ale na Střelnici gól nepadl.

Jednadvacáté kolo potom zakončí dva zápasy ve čtvrtek. Ambiciózní tým Teplic přivítá Slovácko, které v pondělí před vlastními fanoušky přejelo Slavii. Trápící se obhájci titulu se naopak budou chtít chytit na Liberci, jemuž v letošní sezóně také podle předváděných výkonů není co závidět.

Jablonec se mohl při vítězství nad Spartou dostat do čela tabulky a v 77. minutě tomu byl domácí tým hodně blízko. V 77. minutě běžel sám na prázdnou branku Pekhart a stačilo doklepnout balon do sítě. Jenže dobíhající Brabec mu v poslední chvíli zablokoval střelu a míč skončil jen na břevně sparťanské branky.

Gambrinus liga - 21. kolo
Bohemians Praha - Baník Ostrava 0:3on-line
Branky: 17. Varadi, 31. Mičola, 90. Zeher.
Č. Budějovice - Bohemians 1905 0:0on-line
Olomouc - Mladá Boleslav 1:2on-line
Branky: 4. Petr - 57. Chramosta, 84. Kalina.
Plzeň - Příbram 3:1on-line
Branky: 49. Kolář, 67. Bakoš, 83. Horváth - Wágner.
Brno - Kladno 3:0on-line
Branky: 27. Rabušic, 46. Dostálek, 85. Kalabiška.
Jablonec - Sparta 0:0on-line
25.3. 18:00 Teplice - Slováckoon-line
25.3. 19:00 Slavia - Liberecon-line

Reklama