Hlavní obsah

Bohemians - Ostrava 0:3Baník prohru s Budějovicemi odčinil a Střížkov na Strahově porazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Varadi 0 : 1
27. Mičola 0 : 2
88. Zeher 0 : 3

PRAHA

Fotbalisté ostravského Baníku porazili na Strahově sestupem ohrožené Bohemians Praha 3:0. O vítězství hostů, kteří si tak nadále drží čtvrtou příčku v tabulce se postarali již v prvním poločase Varadi a Mičola. Třetí branku přidal chvíli před koncem Zeher. Domácí zůstávají i po odehraném 21. kole předposlední.

Článek

Na hráčích Baníku bylo od počátku zápasu vidět, jak moc chtějí napravit zaváhání z posledního kola, v němž před vlastními fanoušky senzačně prohráli s Českými Budějovicemi. Na Strahově ve středečním odpoledni udávali tempo hry, kombinovali a neustále se pokoušeli překonat defenzívu domácích rychlými protiútoky. Zasloužená první branka hostů však přišla po jiné situaci. Lukeš se v 17. minutě opřel do míče z rohu, našel Varadiho, jenž se hlavičkou ze vzdálenosti penaltového puntíku nemýlil.

Druhá trefa Ostravských na sebe nenechala dlouho čekat. Už po jedenácti minutách zaběhl po levé straně Varadi, ve vápně našel zcela osamoceného Mičolu, který Belaně v domácí bráně překonal podruhé. Ve zbytku první půle už se na trávníku nic zásadního nestalo, a tak šly oba celky do kabin za poměrně jasného výsledku pro hosty.

Ve druhém poločase už o sobě ale dali vědět i sestupem ohrožení fotbalisté Bohemians Praha. Nejprve Jeslínek vyslal na Baránkovu branku dalekosáhlou ránu, poté dokonce hostům pomohla i pravá tyč. Baník se snažil kontrolovat hru a udržet si dvoubrankový náskok, čím dál tím více ale odkrýval prostor pro domácí.

Kincl a spol. se snažili ještě v závěrečné fázi zápasu utkání zdramatizovat, jejich snaha však k ohrožení hostující svatyně nevedla. Naopak se více do odkryté obrany domácích prosazovali Slezané. Ti z toho nakonec vydolovali i třetí branku, když se po úniku prosadil Zeher.

Bohemians Praha - Baník Ostrava 0:3 (0:2)
Branky: 17. Varadi, 28. Mičola, 89. Zeher. Bez karet. Rozhodčí: Damková, Kubáň, Drastík. Diváci: 618.
Bohemians Praha: Beláň - Macháček, Drobný, Lencevič, Flachbart - Fenyk, Dobeš, Dittrich (40. Kincl), Demeter (73. Devátý) - Jeslínek, Wakui (56. Ježdík).
Baník: Baránek - Tchuř, Neves, Neuwirth, Řezník - Lukeš, Marek, Lička - Mičola, Vydra (90. Greguš) , Varadi (79. Zeher).

Reklama

Související témata: