Hlavní obsah

Brno - Kladno 3:0Brňané si snadno poradili s posledním Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Rabušic 1 : 0
46. Dostálek 2 : 0
85. Kalabiška 3 : 0

BRNO

Přesnější koncovka i kombinační souhra ve středu vynesla fotbalistům Brna snadné vítězství nad Kladnem 3:0. Vedoucí branku vstřelil ve 27. minutě Rabušic, druhý gól přidal hned po změně stran Dostálek a střelecký účet uzavřel pět minut před koncem Kalabiška. Kladno se sice zejména v prvním poločase snažilo o otevřenou partii, svým výkonem ale potvrdilo, že koncovka je jeho největší současnou slabinou.

Článek

Poslední tým tabulky začal v útočném duchu. Nahrál mu k tomu hodně pasivní výkon Brňanů, kteří se jen pomalu dostávali do tempa a chyběl jim přesnější přechod do protiútoku. Kladenský Zoubek se dostal v úvodních deseti minutách hned do dvou vyložených šancí. První stačil brankář Bureš vyrazit, podruhé si sice zpracoval míč, ale zamířil přímo do rukou brankáře.

Brňané srovnali krok až po čtvrt hodině, zpřesnili své akce a první vážnější šanci po zaváhání brankáře Tesaře nevyužil Rabušic, jehož oblouček stačil před cestou do sítě vykopnout obránce Beneš. O deset minut později zahrozil tvrdou střelou z pětadvaceti metrů těsně nad brankou Křeček.

Skóre otevřel ve 27. minutě Rabušic, k němuž se po trestném kopu Polácha odrazil míč a brněnský útočník nedal ostrou přízemní střelou brankáři Tesařovi šanci. Kladno inkasovaná branka nezlomila, otevřelo ještě více hru, největší nebezpečí pro brněnskou obranu znamenal rychlonohý a technicky vybavený Bartoš, jenž se blýskl několika úniky. A právě Bartoš ve 33. minutě po nenápadné akci a Zoubkově centru přehodil hlavičkou Bureše, jenž pouze sledoval, jak se míč odrazil od tyče zpět do pole.

Hned po změně stran udeřili Brňané podruhé. Kladno po návratu ze šatny ještě sbíralo koncentraci, když po levé straně zaútočil Polách a jeho přesný centr po pouhých 40 sekundách dorazil volný Dostálek do sítě. O pět minut později se uvolnil Rabušic, jenž však mířil pouze do brankáře. A v 68. minutě rovněž Rabušic v sólovém úniku přehodil vybíhajícího brankáře Tesaře, míč ale před cestou do sítě odhlavičkoval Beneš.

Kladno se sice dostalo i ve druhém poločase ke střelbě, která ale byla zoufala nepřesná. Brňané si s protivníkem místy pohrávali, ukázkový slalom mezi obránci zakončil Polách pouze střelou do padajícího brankáře. V závěru zápasu jej úspěšněji napodobil Kalabiška, který si položil i gólmana Tesaře a levačkou zaznamenal svoji první ligovou branku. Aktivně a s chutí hrající domácí fotbalisté už bez problémů dotáhli zápas do tříbodového zisku.

1. FC Brno - SK Kladno 3:0 (1:0)
Branky: 27. Rabušic, 46. Dostálek, 85. Kalabiška. Rozhodčí: Paták - Mencl, Dobrovolný. ŽK: Husár - Procházka, Strnad. Diváci: 2614.
Brno: Bureš - Jílek, Huška, Trousil, Husár - Dostálek, Křeček, Polách (80. Chlup), Kalabiška (88. Borák) - Rabušic (71. Okleštěk), T. Došek. Trenér: Beránek.
Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Holub, Strnad, Lička (57. Zachariáš), Zoubek - Tatanašvilli (70. Svoboda). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: