Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 1:2Mladá Boleslav otočila zápas v Olomouci a ukončila sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rolko (vlastní) 1 : 0
57. Chramosta 1 : 1
85. Kalina 1 : 2

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve středu přerušili sérii čtyř porážek a v Olomouci zvítězili 2:1. Sigma vlastním gólem Rolka vedla, soupeř však ve druhé půli nepříznivý stav otočil. Vyrovnal Chramosta a pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Kalina. Ještě za stavu 1:0 olomoucký Šultes neproměnil pokutový kop a hanácký celek prohrál i druhý duel od rozpoutání korupční aféry.

Článek

Pochmurná atmosféra obvinění z podplácení mohla nad Olomouci rychle zhoustnout. Hned první útočnou akcí Středočeši po své pravé straně vnikli do vápna, ale Mendy bombou Lovásika neprostřelil.

Situace se však pro Hanáky rychle otočila k lepšímu. Splnilo se předzápasové přání kouče Psotky: domácím zvedl sebevědomí rychlý gól, byť s vydatným přispěním štěstí. Do míče se totiž z hranice pokutového území nepovedeně opřel Janotka, ale boleslavský stoper Rolko míč tělem tečoval do protipohybu brankáře Šedy.

Olomouc byla fotbalovější. Po čtvrthodině vpadl do vápna agilní Ordoš, ale Šeda jeho ránu levačkou vytlačil. Sigma náskok nenavýšila dokonce ani z penalty. To když Rolko rukou stáhl v 28. minutě k zemi Škerleho, ale Šeda zvolil správnou stranu a Šultesovu penaltu vyrazil.

Hostům jakoby v ofenzívě chyběl tah distancovaného Kuliče. Mezihra úplně zlá nebyla, finální fáze však byla dlouho neškodná. Až v závěru poločasu se Středočechům podařily dotáhnout dvě akce. Volej Zahustela však minul branku a hlavička Mendyho zase přesně našla náruč připraveného Lovásika.

Na začátku druhé půle se aktivita vrátila na olomoucké kopačky. Z brejku měl v 54. minutě výjimečnou šanci přidat druhý gól Hubník. Obehrál vybíhajícího gólmana, ale míč mu trochu utekl a pár kroků před prázdnou branku mu ho stačil ukopnout Hrdlička.

O tři minuty to domácí hodně mrzelo. Sedláček svým posledním dotykem míče před střídáním našel na velkém vápně Chramostu, který bez přípravy a levačkou míč zkušeně nasměroval k tyči.

Ani jeden tým nebránil remízu, ale v neurovnané partii jejich snaze vadily nepřesnosti. Na dělbu bodů přesto nedošlo. Pět minut před koncem si z pravého křídla seběhl do šestnáctky obránce Kalina a Lovásik jeho pokus z úhlu pod rukou pustil do sítě.

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)
Branky: 4. Rolko vlastní - 57. Chramosta, 85. Kalina. Rozhodčí: Zelinka - Novák, Santarius. ŽK: Ordoš, Hubník, Komárek - Rolko, Poláček. Diváci: 3931.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Komárek, Škerle, Heidenreich - Bajer, Kaščák (86. Vašíček), Ordoš - Petr (58. Rossi), Šultes, Hubník (78. Schulmeister). Trenér: Psotka.
Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Mendy, Sedláček (57. Poláček) - Chramosta (89. Tafat), Táborský (80. Bořil). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: