Hlavní obsah

Střížkovští proti Baníku propadli, úplatkářská kauza za tím však prý nestojí

PRAHA

Po jednoznačném výsledku se rozešli fotbalisté Baníku Ostrava se sestupem ohroženými Bohemians Praha, které na Strahově porazili 3:0. Den po zasedání disciplinárky k údajné úplatkářské aféře, do níž je střížkovský klub po uši zapletený, se tak domácím fotbalistům nepodařilo přesvědčit, že by je dění okolo klubu nechávalo chladnými. „Nehrálo to žádnou roli,“ snažil se v reakci na dotaz Sport.cz přesvědčit novináře útočník Marek Kincl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Záložník Bohemians Praha Tomáš Fenyk padá před Martinem Lukešem z Baníku ostrava

Článek

Po chuti to hráčům ani nikomu z realizačního týmu Bohemians Praha určitě není, že je jejich klub v posledních dnech ustavičně skloňován s údajnou úplatkářskou aférou. V té se majitel klubu Karel Kapr snaží, zatím marně, dosvědčit, že jeho tým měl být na konci minulé sezóny uplacen ze strany Olomouce.

Jedním z těch, kteří měli být do korupční aféry nedobrovolně zapleteni, je i zkušený útočník Bohemians Praha Marek Kincl, jenž se proti Ostravě dostal na trávník až ve 40. minutě, kdy už jeho spoluhráči prohrávali 0:2. Že by se pod konečný nelichotivý výsledek měl podepsat tlak z kauzy kolem týmu, však důrazný forvard v reakci na dotaz Sport.cz odmítl. „Na to jsem nemyslel. V tomto utkání to nehrálo žádnou roli,“ odpověděl stroze Kincl.

Špatný výkon a ne kauza

I trenér poražených Jaromír Jindráček neviděl za pozadím středeční porážky negativní okolnosti zmiňované aféry. „Ta kauza na to nemá vliv, hráči dnes podali špatný výkon. Co se týče mně osobně, snažím se, aby to šlo mimo mě,“ prozradil trenér předposledního týmu tabulky.

„Věděli jsme, že si sem Baník jede pro tři body. Po zbytečném rohu jsme dostali gól, což hostům výrazně pomohlo. O útočení jsme se potom museli snažit my. Bohužel jsme se nedokázali prosadit ani při hře na tři útočníky. Nezasloužili jsme si vyhrát, postrádal jsem více agresivity v útoku,“ okomentoval porážku svého výběru následně Jindráček.

Talent od boha

To trenér hostí Miroslav Koubek mohl být o poznání veselejší, i když se mu stále do myšlenek vkrádala poslední domácí porážka s Čekými Budějovicemi. „Chtěli jsme tu ztrátu bodů odčinit. Od hráčů jsem v přípravě na toto utkání vycítil velké odhodlání. Na hřišti se moji svěřenci museli domácím vyrovnat v agresivním přístupu, potom jsme mohli věřit, že se naše kvalita projeví. Hlavně díky brejkům jsme se dokázali prosazovat. Mužstvo se po vstřelených brankách trochu uklidnilo, přesto rozhodl až třetí gól v závěru,“ mínil kouč hostí.

V dobrém světle se v ostravském dresu mimo jiných prezentoval i sedmnáctiletý forvard Matěj Vydra, jenž v útoku nastoupil po boku zkušenějšího Varadiho a Mičoli. „Matěj má talent od pána boha, nesmí na sobě ale přestat pracovat,“ řekl na adresu svého spoluhráče střelec jednoho ze tří gólů Varadi. „Dříve jsem si na tlak musel zvykat, teď už je to lepší a snažím se proto soustředit na zdokonalení techniky a kondice,“ poznamenal samotný mladík Baníku.

Reklama

Související témata: