Hlavní obsah

Plzeňský kapitán Horváth: Ještě to vypiluju, chtěl jsem dát gól o břevno

Kapitán fotbalistů plzeňské Viktorie Pavel Horváth ve středu večer ve Štruncových sadech dovedl neomylně spoluhráče k vítězství 3:1 nad Příbramí. Sám přispěl nádherným gólem z pětatřiceti metrů v závěru zápasu a před tím přihrál na druhý gól Bakoše. Ke své parádě s humorem sobě vlastním řekl: „Dávám jen samé pěkné góly....“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

Po třech letech od trefy v Olomouci ještě v dresu Sparty, jste dal zase gól z dálky. Tentokrát z pětatřiceti metrů. Chtěl jste to takhle trefit?

Chtěl jsem to dát o břevno dolů, ale skončilo to o kousek níž... Já to budu do příštího zápasu ještě pilovat... (smích)

Ale divákům se i tak gól líbil. Určitě vám odpustili, že nešel od břevna...

Ten gól byl i parádní, to beru, ale já přeci dávám samé pěkné góly, žádné haluze. Viděl jsem Krbečka, kde je, tak jsem to zkusil a vyšlo to. I kvůli takovým trefám diváci chodí na fotbal.

V první půli jste se dost trápili. Rozhodně to nevypadalo, že dáte Příbrami tři branky a ještě neproměníte spoustu dalších šancí. Čím si to vysvětlujete?

V první půli jsme také měli nějaké šance, ale nedali jsme. V kabině jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb a důraz. Také jsme nechtěli jít hned do rizika. Příbram přijela bránit, zalezla, nechtěla hrát fotbal, což je vždycky těžké, se dostat do obrany soupeře. Zlomili jsme to prvním gólem brzy po změně stran, a pak už to šlo. Je pravda, že jsme měli šancí na sedm branek. To ani nebyly šance, ale tutovky. Jenže Plzeňák Lukáš Krbeček chytal v příbramské brance skvěle. Přeji mu, aby se mu takhle dál dařilo. Tedy kromě nadcházejících pohárových zápasů s námi.

Vaše střídání v závěru bylo záměrné, abyste si užil potlesk?

Trenér na mne křičel, ať jsem opatrný, že mám tři žluté karty. Možná proto mě v závěru stáhl. Bylo to i taktické střídání. Ale potlesk se poslouchal příjemně. To já rád.

Plzeň je na jaře dobře rozjetá. Kam až chcete v tabulce vystoupat?

Koukám na nejbližší utkání, a to hrajeme v Mladé Boleslavi, odkud bychom chtěli přivézt nějaký bod. Podle mne se bude liga rozhodovat dvě tři kola před koncem. Když bude šance na pohárové příčky, zkusíme to.

Reklama

Související témata: