Hlavní obsah

Fotbalisté Brna se dál vezou na vítězné vlně

BRNO

Brněnští fotbalisté znovu prokázali, jak diametrálně odlišné výkony oproti podzimu nyní v Gambrinus lize podávají. Zachraňující se Kladno zdolali ve středu hladce 3:0 a dál se na jaře vezou na vítězné vlně. Z dosavadních pěti utkání čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Richard Dostálek (čelem) v objetí s Tomášem Oklešťkem

Článek

„Je skvělé, že jsme dokázali sobotní vítězství v Teplicích doma s Kladnem potvrdit. Hrajeme teď v pohodě, myslím, že se diváci docela bavili,“ pochvaloval si útočník Brna Michael Rabušic, který na konci úvodní půlhodiny otevřel střelou z hranice šestnáctky skóre. „Nezačali jsme dobře, ale vedoucí branka nás nastartovala,“ měl jasno.

V úvodu střetnutí ovšem mohli dvakrát skórovat hosté, avšak brněnský brankář Bureš v obou případech Zoubka vychytal. „To bylo strašně důležité. Kladno zdaleka nebylo snadným soupeřem. Jenže my jsme dokázali svoje šance proměnit,“ liboval si Rabušic.

Za první půli ovšem kouč Brna Miroslav Beránek svůj tým příliš nechválil. „Začali jsme hodně rozpačitě, byť jsem kluky upozorňoval, že se Kladno v žádném případě samo neporazí. Gól na 2:0 hned po pauze nás však postavil na nohy a pak jsme už hru kontrolovali. Mohli jsme přidat i další branky a navíc jsem mohl některé hráče stáhnout ze hřiště a pošetřit je před nedělním duelem na Spartě,“ říkal Beránek, jehož potěšila premiérová ligová trefa útočníka Kalabišky. „Bylo to vyústění jeho dlouhodobě výborných výkonů,“ tvrdil.

Kladenští padli v Brně už počtvrté za sebou, avšak za svůj výkon se tentokrát stydět nemuseli. „Třígólová porážka je pro nás strašně krutá. V úvodu jsme zahodili dvě šance a poté jsme inkasovali naprosto zbytečný gól. Ještě i po druhé brance v naší síti jsme se snažili s výsledkem něco udělat, avšak Brno skórovalo do naší otevřené obrany ještě jednou,“ smutnil trenér poražených Martin Hřídel.

V podobném duchu hovořil i obránce Kladna Patrik Gross. „Zkusili jsme na soupeře vlítnout, ale bohužel bez gólového efektu. Pak inkasujeme téměř z ničeho,“ netajil zklamání. „Za stavu 0:2 se už se zápasem těžko dalo něco dělat.“ Jeho celek po premiérové jarní výhře v Boleslavi už čtyřikrát po sobě prohrál. „Od nesestupového místa nás dělí jen čtyři body. V neděli ale musíme rozhodně porazit doma Olomouc,“ předsevzal si.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice