Hlavní obsah

Plzeň stíhá čelo ligy, ale trápí se na první gól

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň útočí na čelo ligy. Krůček za krůčkem se blíží pohárovým příčkám, i když... „Nikdo nás netlačí, nemusíme. Ale chceme hrát nahoře. Do konce ligy zbývá devět kol a stát se může cokoliv,“ odmítl trenér Pavel Vrba, že by vedení klubu dalo kabině úkol probojovat se bezpodmínečně do pohárové Evropy.

Foto: fcviktoria.cz

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba

Článek

„Především chceme hrát ofenzivní fotbal. Takový, jaký se divákům líbí. Chceme, aby jich chodilo co nejvíc,“ dodal Vrba, spokojený po vítězství nad Příbramí. „V první půli nám chyběl, pohyb, lehkost. Naším problémem je první gól. Když ho dáme, mužstvu rychle stoupne zdravé sebevědomí. Získá prostor a umí ho využít. To se ukázalo i ve druhém poločase s Příbramí. S tou první jsem nebyl spokojený a musel jsem zvednout v kabině hlas. Škoda je také v závěru inkasovaného gólu. Kdybychom sehráli vždycky oba poločasy jako s Příbramí, nebo první s Bohemians 1905 a druhý s Příbramí, byl bych spokojený,“ přál si.

Vrbovi svěřenci dali v posledních třech zápasech, s výjimkou dohrávky v Teplicích, vždy po třech gólech - Bohemians 1905, Kladnu a Příbrami. Vyhráli 2:0 v Liberci a bez branek hráli s Ostravou, jen v dohrávce v Teplicích prohráli 1:2. „I tam jsme doplatili na naše trápení na první gól. Horší jsme určitě nebyli,“ konstatoval plzeňský kouč s tím, že skóre ze šesti jarních duelů 12:4 a třináct bodů je velmi dobrá bilance. „A to jsou za námi ambicióznější týmy, než jsme my,“ připomněl kouč Západočechů.

Plzeň má pro ofenzivní fotbal, který Vrba preferuje, vhodné hráče. Útočné krajní obránce, ofenzivně laděnou středovou řadu. Jen jí chybí důraznější útočník. Šéfem souboru je pak zkušený Pavel Horváth. Mistr přesné přihrávky a autor krásných gólů. „Pořád máme v ruce další trumfy. Proti Příbrami nám chyběli Střihavka, Limberký a Ševinský,“ vypočítal Vrba. „Těším se na další utkání, zejména na ty domácí se Spartou a Slavií. To pro nás budou zápasy pravdy a mohlo by přijít i víc fanoušků.

„Teď se musíme co nejlépe připravit na Mladou Boleslav. Čekají nás také dva pohárové zápasy s Příbramí. To bude úplně něco jiného, než ligové utkání. I v poháru chceme dál, ale jak už jsem řekl, nikdo nás netlačí. Jsme spokojení s tím, co je a co máme. Ale víme, že je pořád co zlepšovat,“ zdůraznil Pavel Vrba, jenž vtiskl Plzni sympatickou ofenzivní tvář.

Reklama

Související témata: