Hlavní obsah

Sigma Olomouc podá trestní oznámení na Bohemians Praha

Vedení fotbalistů Sigmy Olomouc se ve čtvrtek rozhodlo podat na Bohemians Praha kvůli obvinění z korupce trestní oznámení. Zároveň chce prověřit telefonní výpisy hráčů z loňského května, kdy podle šéfa střížkovského celku Karla Kapra nabídl olomoucký brankář Petr Drobisz fotbalistům jeho týmu 300 000 korun za porážku v posledním utkání minulého ročníku první ligy. Hanácký klub nařčení z korupce popřel stejně jako Drobisz.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

"Dozorčí rada a představenstvo pověřuje advokáta Petra Konečného, aby za SK Sigma Olomouc, a. s. podal trestní oznámení z důvodu poškození dobrého jména klubu," uvedlo vedení olomouckého klubu na svém webu po dnešním řádném zasedání dozorčí rady a představenstva.

Předseda představenstva Jaromír Gajda byl pověřen tím, aby požádal hráče Sigmy o výpisy telefonních hovorů a textových zpráv za loňský květen.

Fotbalisté Olomouce čelí obvinění, že zaplatili Pražanům 300 000 korun, aby vyhráli a probojovali se do předkola Evropské ligy.

Aférou, kterou rozpoutal minulou sobotu článek v deníku Aha!, se začal zabývat fotbalový svaz a případ vyšetřuje také policie. V úterý disciplinární komise vyslechla Kapra, který má notářsky ověřené výpovědi svých hráčů ohledně úplatku, a místopředsedu Sigmy Josefa Lébra.

Kaprova vyjádření disciplinárku neuspokojila a vyzvala ho, aby příští týden předložil další důkazy. Předvoláni byli také údajní aktéři korupce - olomoucký gólman Drobisz a kvarteto Roman Dobeš, Marek Kincl, Miroslav Obermajer a David Zoubek. Poslední dva hráči už ve střížkovském klubu nepůsobí.

Reklama

Související témata: