Hlavní obsah

Teplice měly v infarktovém duelu namále, obrat zařídil až střídající Došek

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se díky čtvrtečnímu vítězství nad Slováckem 2:1 bodově dotáhli v prvoligové tabulce na vedoucí Spartu. Hrdinou koncovky zápasu se stal střídající útočník Libor Došek, který přišel na hřiště za stavu 0:1 a zařídil obrat.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost fotbalistů Teplic po brance Libora Doška (vlevo) do sítě Slovácka.

Článek

Nejprve si po Doškově střele dal Němčický vlastní gól a v poslední minutě teplický útočník rozhodl o tříbodovém zisku přesnou hlavičkou. „Před vyrovnávací brankou jsem dostal přihrávku po zemi od rovněž střídajícího Richarda Veverky. Zpracoval jsem si míč,otočil jsem se a vystřelil. Hostující obránce balón, směřující do brány, ještě tečoval,“ popsal Došek.

„Vítězný gól? Přiletěl krásný centr, ani nevím, od koho. Trefil jsem se hlavou a míč zapadl za tyč, takže spokojenost. Utkání mi hodně sedlo, bylo to i o štěstí,“ pokračoval střelec. Zápas ho podle jeho slov nestál moc sil. „Hrál jsem jen deset minut, cítil jsem se výborně. Hlavně, že jsme vyhráli. Prohrát po takové převaze, to by byla katastrofa. Po zaváhání s Brnem jsme potřebovali tři body. Ale není čas na oslavy nebo odpočinek,“ oddechl si Došek.

Jubilejní 350. start v lize si připsal teplický záložník Pavel Verbíř. „I když jsem skoro do sedmdesáté minuty sledoval zápas z lavičky, pořád jsem věřil, že vyhrajeme. Pustili jsme Slovácko do vedení a o to bylo těžší skóre otáčet. Naše mužstvo prokázalo svou sílu a přesvědčilo o ní i ty, kteří nás už během utkání odepisovali. V závěru jsme hráli na riziko a vítězství jsme si zasloužili,“ líčil zkušený borec.

Plíšek: Infarktový zápas

„Byl to infarktový zápas. Všichni, co jsme byli na lavičce, bychom měli aspirovat na vyšetření srdce, jak jsme to prožívali,“ usmál se nakonec spokojený teplický trenér Jiří Plíšek. „Když jsme inkasovali gól, říkal jsem si, že se nemůže opakovat situace z předešlého duelu s Brnem. Jsem rád, že nám vyšlo střídání. Ve druhém poločase jsme soupeře přitlačili, hráli jsme mnohem agresivněji a dostávali jsme se k zakončení. Ani za nepříznivého stavu jsme se nepoložili,“ hodnotil kouč další tříbodový zisk.

„Náš obránce Němčický má po zákroku Doška při jeho vítězném gólu rozražený ret. Proto jsme se vztekali. Závěr Teplic byl ale drtivý,“ poznamenal kouč Slovácka Josef Mazura, který nechal na lavičce náhradníků Lukáše Zelenku i Petra Švancaru. Ten šel na hřiště až v závěru.

Reklama

Související témata: