Hlavní obsah

Slavia znovu propadla, postrádá kvalitu a odvahu

PRAHA

Děs a hrůza, kam až padl fotbalový šampión české ligy. Pražská Slavia ve čtvrtek doma podlehla Liberci. Horší než druhá prohra v řadě byl ale způsob, jakým Severočeši ke třem bodům z Edenu došli. Ve hře domácích bylo tolik naivity a alibismu, že klidně mohli svěřenci Karla Jarolíma podarovat zbytek ligy a pořád by jim zbylo dost pro sebe.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V naší hře chybějí přihrávky na útočníky, málo riskujeme. Vůbec nevytvoříme tlak na obranu soupeře. Pro Liberec jsme nebyli vůbec nebezpeční,“ posteskl si Petr Janda, opora záložní řady Slavie. „Inkasovali jsme naivní góly. Přitom na přihrávky za obranu hledající Keriče a na standardní situace jsme v přípravě kladli důraz,“ krčil rameny Karel Jarolím, trenér Slavie.

Ta nevyhrála už tři zápasy v řadě. Nejprve doma jen remizovala s Teplicemi, v pondělí podlehla Slovácku, a včera dokonce doma Liberci. „O pozici se nebojím, i když stát se pochopitelně může cokoliv,“ nechtěl trenér Pražanů spekulovat o hrozbě odvolání.

V souboji s Libercem jeho tým příznivce rozhodně nepotěšil. Jarolím po fiasku v Uherském Hradišti změnil sestavu a nasadil čtyři nové hráče. Ale efekt byl nulový. V jediné šanci Vlček vysoko přestřelil, ač nebyl atakován. „Na hřišti si nepomůžeme. Nehrajeme jako tým. Chybí více agresivity a bojovnosti, ve hře není dost srdce,“ láteřil Janda.

Nedobytný Eden se drolí

Slavii srážejí zlé výkony všech řad. „Nebyli jsme schopni si vytvořit šanci. Dopříště zřejmě změníme způsob pojetí. Sráží nás množství zranění a chybí nám i kvalita,“ připustil Jarolím.

V dané situaci by bral i v zimě nechtěného Belaida. Jenže toho trápí dýchací problémy. „Jde o závažnější záležitost. Čekají ho speciální vyšetření,“ přiznal Jarolím.

Pokud chce pro svůj tým vybojovat místenku v pohárové Evropě, musí současný propad zastavit. Slavia se na jaře herně trápí. Navíc kdysi nedobytná hradba jménem Eden se začíná drolit. Pražané z posledních sedmi duelů na domácí půdě jen dva vyhráli! Není divu, že na třetí místo ztrácejí už deset bodů.

„Ani se nedivím fanouškům, že nás vypískali. Nejsou zvyklí, že prohráváme i doma. Jestli chceme do pohárové Evropy, musíme se soustředit na domácí pohár,“ připustil Janda. „Špička se vzdálila. Větší šanci skýtá pohár,“ přitakal Jarolím. V tom čeká Slavii dvojzápas se Spartou, která lize vládne. A obhájce z Edenu je až šestý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice